Sisustus15.04.2010

Vanerista veistoksiksi

Muotoilija ja kuvanveistäjä Christina Jekey käyttää mm. vaneria taiteessaan.

Muotoilija ja kuvanveistäjä Christina Jekey käyttää mm. vaneria taiteessaan.

Vaneri on kestävä, taipuisa ja helposti työstettävä materiaali, joka on toiminut myös muutamien taiteilijoiden inspiraation lähteenä. Tutustuimme lähemmin belgialaiseen Christina Jekeyhin

Christina Jekey

Hollantilainen muotoilija ja kuvanveistäjä Christina Jekey yhdistää taiteessaaninspiraation ja hyödyn: veistoksen ja huonekalut. Hän on aina halunnut luoda ympärilleen uusia asioita ja monimuotoisuutta.

-          Nautin suunnattomasti voidessani suunnitella veistoksen, joka voi toimia myös esimerkiksi pöytänä. Sellaista et löydä muualta! Sekä veistokset ja veistetyt kalusteet ovat minulle tärkeitä, sillä molemmat ovat taiteeni erilaisia ilmenemismuotoja.

 Tällä hetkellä Jekey työskentelee erityisen mielellään vanerin parissa, sillä se on materiaali, jonka hän tuntee hyvin.

-          Olen onnellinen aina kun löydän vanerista uudenlaisia sävyjä ja mielenkiintoisia puun syykuvioita. Leikkaan ohutviiluvanerista palan, sitten toisen ja kolmannen, jonka jälkeen liimaan ne yhteen ja puristan raakalevyksi. Sen jälkeen työstän raakalevyä hiekkapaperilla niin kauan, että saan sen taipumaan haluamaani muotoon.

Christina Jekeyn vaneriveistokset kuuluvat useimmiten sarjaan ja ”perheeseen”, kuten hän asian ilmaisee.

-          Yleensä työstän useita projekteja samaan aikaan. Jos minulla veistoksen idea, pohdin usein jo sitä seuraavaa veistosta. Mutta sekin riippuu usein materiaalista. Kiviveistoksia teen tavallisesti vain yhtä kerrallaan.

Christina Jekeyn monimuotoiseen vaneritaiteeseen voi käydä tutustumassa osoitteessa: www.christinajekey.com

Vaneria veistoksessa

Vaneria veistoksessa