Sisustus15.04.2014

Särkänherran sisustus inspiroituu luonnosta

Särkänherra valmistuu hyvää vauhtia.

Särkänherra valmistuu hyvää vauhtia.

Kalajoen loma-asuntomessuille tulevaksi kesäksi nousevan Särkänherran sisustus on hakenut mallia ympäröivästä luonnosta sekä talon selkeästä arkkitehtuurista.

Herralan Särkänherra valmistuu hyvää vauhtia Kalajoen hiekkasärkille juhannuksen jälkeen alkavia loma-asuntomessuja varten. Ympärivuotiseen asumiseen soveltuva Särkänherra on 113,5 m² valoisa ja avara kokonaisuus, jonka saunatilat ovat erillisessä rakennuksessa hiekkarannalla.

Talon sisustus nojaa vahvasti ympärillä olevaan luontoon: niin meri, hiekka, kivet kuin luonnon väritkin näkyvät sisustuksessa.

Rentoa rouheutta

Sisustussuunnittelu: Design & Interior Niko Kärkkäinen

Särkänherran sisustussuunnittelun on tehnyt Niko Kärkkäinen, joka on suunnittelut aikoinaan rakentajaperheen kodin sisustuksen.
- Sekä pintamateriaaleissa että kalusteissa on haettu rentoa rouheutta, kuvailee Kärkkäinen valintojaan. Rentoudesta ja rouheudesta kertoo mm. keittiön ovimalli, joka on ulkonäöltään kulutettu ja rouhea harmahtanut tammi. Olohuoneen päätyseinään puolestaan tulee katseenvangitsijaksi betonimainen tapetti.

Myös helppohoitoisuus oli yksi tärkeä kriteeri. Siksi eteisessä ja keittiössä päädyttiin harmaaseen betonilaastilattiaan. Myös kosteiden tilojen lattiat on toteutettu valkoisella betonilaastilla.

Skandinaavisuus ja luonto näkyvät sisustusvalinnoissa

Puu on yksi käytetyistä materiaaleista, joissa luonto ja luonnon värit näkyvät. Lattiapinnat ovat vaaleaa saarniparkettia ja katto vaalennettua kuusipaneelia. Samaa paneelia on käytetty seinäpinnoissa keittiössä sekä wc- ja kylpyhuonetiloissa.
- Talon väritys tulee olemaan valko-harmaa-harmaanruskea-hiekka -osastoa, johon tuodaan tekstiileiksi merellisiä värejä, sinistä ja vihreää, luonnehtii Kärkkäinen.

Luonnon läheisyys tuntuu myös olohuoneessa, jossa Foscarini Gregg –riippuvalaisimen ja Smarinin Livingstone –rahin muotokieli henkii meren hiomia kiviä. Skandinaavisuus näkyy sekä yhdessä kolmesta makuuhuoneesta että kalustevalinnoissa.
- Särkänherran päämakuuhuone on skandinaavihenkinen, mutta melko yllätyksellinen väritykseltään. Yleisesti kalustehankinnoissa on suosittu pohjoismaisia designbrändejä, kertoo Kärkkäinen.

Muut kaksi makuuhuonetta rakentuvat omien teemojensa ympärille: toinen on ylellinen ja rauhallinen ja toinen modernin mummonmökkimäinen.

Loistavalla paikalla

Kaiken kaikkiaan loma-asuntomessujen rakentaminen näyttäisi olevan hyvällä mallilla. Kaikki 28 kohdetta valmistuvat näillä näkymin sovitussa aikataulussa. Särkänherra sijaitsee rinnetontilla, joka on aivan Aurinkolammen rannalla. Tontin paikka on erinomainen myös messuja ajatellen.
- Meidän kohteemme on yhdellä parhaista tonteista, päättyvän kadun päässä. Naapuritontille nousee paikallisen jääkiekkoilijakuuluisuuden Jussi Jokisen talo, kertoo Herralan markkinointipäällikkö Sanni Pietiäinen.

Loma-asuntomessut järjestetään Kalajoella juhannuksen jälkeen ja ne kestävät parin viikon ajan 23.6.–6.7.