Rakentaminen28.08.2015

VETOKATTO™ - Merkittävä innovaatio pientalojen sääsuojaukseen ja turvalliseen asennukseen

Vetokaton asentaminen on helppoa

Lauri ja Leevi Ahosen keksimä ja yhdessä Koskisen Oy:n kanssa tuotteistettu VETOKATTO™ mahdollistaa laadukkaan, nopean ja turvallisen vesikaton asennuksen säältä suojaan jopa tunnissa. Tehdasolosuhteissa valmistettu ja helposti asennettava kattoinnovaatio suojaa taloa säältä ja kosteudelta, ja jää pysyväksi osaksi kattorakennetta.

Lauri ja Leevi Ahonen ovat innovaation takana.

Lauri ja Leevi Ahonen

Rakennusalan uusin innovaatio, Lauri ja Leevi Ahosen kehittämä VETOKATTO™ (patenttihakemus numero 201 459 50) valmistetaan sertifioidusta puutavarasta Koskisen kattoristikkotehtaalla. Välittömästi seinäelementtien pystytyksen jälkeen asennettava VETOKATTO™ nopeuttaa ja yksinkertaistaa rakennusprojektia merkittävästi.  Isokin omakotitalo saadaan näin säältä suojaan muutamassa tunnissa. Lisäksi VETOKATTO™ pienentää materiaalihukkaa sekä tekee vesikattoasennuksesta turvallisen. Iso osa vakavista rakennusalan työmaatapaturmista aiheutuu kattoasennuksien yhteydessä.

Vetokaton asennukseen koulutetut ja auktorisoidut asennusryhmät asentavat vetokaton välittömästi seinäelementtien pystytyksen jälkeen. Tämän jälkeen talon sisäosat pysyvät kuivina ja katolla on helppo jatkaa työskentelyä.

-Tehdasolosuhteet, laadukkaat materiaalit ja asennussertifikaatti varmistavat rakentajalle ja talon omistajalle korkealaatuisen tuotteen. Huolellinen työnjälki ja toimivat ratkaisut vaikuttavat pitkässä juoksussa myös talon jälleenmyyntiarvoon. VETOKATTO™ on erinomainen innovaatio, Koskisen taloteollisuuden johtaja Juha Kohonen kertoo.

Talonrakentajaveljekset Lauri ja Leevi Ahonen, Brand Building Oy:n omistajat, ovat työskennelleet isänsä kanssa rakennusalalla jo pitkään. Idea Vetokatosta syntyi veljesten oman talonrakennusprojektin yhteydessä muutama vuosi sitten.

-Asensimme talon kattoristikoita marraskuussa, jolloin niiden pinnat olivat välillä jäässä ja välillä kuurassa, ja todella liukkaita kulkea. Pohdimme, että onpa katto hidas ja vaarallinen rakentaa. Eräänä alkuyönä rakennukselta kotiin ajellessa saimme huikean idean siitä, miten katon voisi tehdä nopeammin ja turvallisemmin. Kehitimme toimivan pienoismallin ja ryhdyimme etsimään sopivaa teollista yhteistyökumppania. Päädyimme Koskiseen hyvän maineen sekä ristikkotehtaan ja sahan tarjoamien mahdollisuuksien takia, veljekset kertovat.

Vetokattoja on pilotoitu useissa taloissa kevään ja kesän aikana. Katso alla olevasta animaatiosta, kuinka nopeaa ja helppoa Vetokaton asentaminen oikein on.

Lisätietoja

Juha Kohonen, Koskisen Oy
juha.kohonen@koskisen.com
p. 040 749 7221        

Lauri Ahonen, Brand Building Oy 
lauri.ahonen@brandbuilding.fi

p. 046 920 8868