Rakentaminen26.03.2018

Rakentaja kiittelee pitkää yhteistyötä Herralan kanssa

Heinolan Puuseppien Matti Mäkelä rakentamansa Herrala-talon kuistilla.

Heinolan Puuseppien Matti Mäkelä rakentamansa Herrala-talon kuistilla.

Heinolan Puusepät Oy on kokenut talonrakentaja Vierumäen alueella. Vuodesta 2007 yritys on tehnyt yhteistyötä Herralan kanssa. Tuona aikana on rakentunut toistakymmentä taloa tyytyväisille asiakkaille. Heinolan Puuseppien toimitusjohtaja Matti Mäkelä kertoo yhteisen sävelen löytyneen talotehtaan kanssa jo kauan aikaa sitten.  

Yhtenä selkeänä etuna Mäkelä mainitsee lyhyen välimatkan talotehtaalle. “Lyhyet rahdit ovat hyödyksi kaikille. Näissä hommissa tarvitaan aina jotakin osaa, tästä on niin helppo ajaa tehtaalle.” 

Mäkelä kertoo Herralan olevan luotettava kumppani, jonka kanssa homma toimii vaivattomasti. “Vaikka minä taidan olla jo niin pitkän ajan tehnyt heidän kanssaan hommia, että saan jo erityiskohtelua”, Mäkelä sanoo leikillään. “Me ollaan valmiita tekemään kaikkemme, että asiakas on tyytyväinen”, Herralan myyntipäällikkö Kimmo Kurki sanoo tyytyväisenä kuullessaan Mäkelän kehut. 

Heinolan Puuseppien Matti Mäkelä luottaa Herralan puurakentamisen laatuun.

Heinolan Puuseppien Matti Mäkelä luottaa Herralan puurakentamisen laatuun.

Kurki kertoo, että hyvää kumppanuutta on vaalittu huolella. “Meillä on oltu valmiita kehittämään sekä palvelua että tuotetta yhdessä asiakkaan kanssa. Alkuun se vaatii enemmän vaivaa, mutta yhteisen sävelen löydyttyä se on helpompaa.” Kurjen mukaan talotehtaalla pitää yleisesti ottaen olla erilaisia tuotteita ja palveluita tarjolla. Sopivan laaja tuote- ja palvelurepertuaari helpottaa yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa.  “Kun tiedetään toiveet ja asiakkaan - esimerkiksi tässä tapauksessa Heinolan Puuseppien - kyvyt toteuttaa erilaisia ratkaisua, voidaan toimia myös kustannustehokkaasti”, Kurki jatkaa.  

Kurki sanoo nykymaailmassa ja rakennusalalla kymmenen vuoden olevan jo pitkä aika. Sinä aikana on markkinoilla muuttunut yleisesti ottaen paljon. “Esimerkiksi kuluttaja-asiakkaiden valmiusasteodotus on kasvanut entisestään. Asuntojen koot ovat puolestaan hieman laskeneet. Nyt ollaan valmiimpia tyytymään pienempään neliömäärään”, Kurki luettelee. Mäkelä puolestaan kertoo erilaisten viranomaisvaatimusten kiristyneen vuosien aikana paljon. “Mutta se kuuluu alaan”, Mäkelä toteaa. Kuin yhdestä suusta molemmat miehet kertovat sekä omakotitalojen että loma-asuntojen varustetason kasvaneen. Tämäkin on jo otettu huomioon niin Herralalla kuin Heinolan Puusepillä.