Rakentaminen15.09.2010

"Oikea määrä, oikeaa laatua, oikeana ajankohtana"

KoskiPro-lastulevy valmistetaan aina asiakkaan erityisiä tarpeita varten.

KoskiPro-lastulevy valmistetaan aina asiakkaan erityisiä tarpeita varten.

Koskisen lastulevyteollisuuden ja ovivalmistaja Jeld-Wenin yhteistyössä korkea laatu ja toimitusvarmuus ovat tärkeässä roolissa.

Sekä lastulevyteollisuuden myyntipäällikkö Jari Laine että Jeld-Wenin ostopäällikkö Ari Nurmenniemi mieltävät laadun tuotteiden teknistä laatua laajemmaksi kokonaisuudeksi.

- Laatu tarkoittaa sitä, että asiakas saa tilaamansa tuotteet sovittuna ajankohtana perille asti toimitettuna. Toki se tarkoittaa myös tuotteiden teknisiä ominaisuuksia. Huomioiden asiakaskohtaisten KoskiPro-erikoistuotteiden suuren osuuden (70 %) Jeld-Wenin toimituksista, on reklamoitavaa pitkän yhteistyön aikana ollut suhteellisen vähän, Laine sanoo.

Ari Nurminiemen mukaan yli 25 vuotta kestäneen kumppanuuden viime aikoina yhteistyötä on syvennetty myös tuotekehityksessä.

- Tällä hetkellä voimme sanoa, että käyttämämme lastulevy on juuri meidän tarpeisiimme kehitetty.

Aktiivista vuoropuhelua

Koskisen Oy on Jeld-Wenin päätoimittaja lastulevytuotteissa lukuun ottamatta ohutlevyä, joka ei kuulu Koskisen tuotevalikoimaan. Ari Nurmenniemi sanoo olevansa tyytyväinen yhteistyöhön, jossa toimitukset pelaavat luotettavasti ja keskustelua käydään muulloinkin kun ongelmatilanteissa.

- Asiakkaan näkökulmasta palvelulla on ratkaisevan suuri merkitys. Yhteistyössämme Koskisen kanssa niin myynti, asiakaspalvelu kuin tuotannonohjauskin pelaavat jouhevasti samassa joukkueessa. Kun toimintamallit ovat hitsautuneet yhteen ja myös keskinäiset kemiat pelaavat, niin homma hoituu.

Jeld-Wen arvostaa korkealle myös Koskisen tuotannon laadukkuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

- Niillä on nykyisin tärkeä merkitys kuluttajille, Nurmeniemi tietää.

Toimitusvarmuus on kunnia-asia

Jari Laineen mukaan yhteistyö Jeld-Wenin kanssa on viety niin pitkälle, että asiakas tekee tilauksensa suoraan tehtaan tuotannonsuunnittelusta. Tämä keskustelee asiakkaan kanssa, kirjaa tilauksen, kuormittaa tuotannon ja huolehtii toimituksesta. Koska Jeld-Wenillä ei ole suurta materiaalivarastoa on sitäkin tärkeämpää, että tuotteet ovat oikea-aikaisesti perillä.

- Toimitusvarmuudessa sisäinen tavoitteemme on 95 prosenttia. Viimeiset kaksi vuotta olemme yltäneet 98 prosenttiin, Laine sanoo ja jatkaa, että toimitusvarmuutta mitataan kerran kuukaudessa.

- Se on yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistämme, hän päättää. 

JELD-WEN Suomi Oy

JELD-WEN Suomi Oy on yksi Suomen johtavista puuovien valmistajista. Jeld-Wen valmistaa, kehittää ja markkinoi laadukkaita sisä- ja ulko-ovia, jotka sopivat suomalaiseen kotiin sekä tarpeiden mukaiset ovet myös julkisiin tiloihin. 

KoskiPro-erikoislevyt

KoskiPro-levyt ovat täsmätuotteita, jotka kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa mahdollisimman tarkkaan heidän tarpeitaan vastaaviksi. Loppukäyttökohteen vaatimusten mukaisesti muunneltavia ominaisuuksia ovat levyn koko ja paksuus, levyn rakenne ja lujuus sekä levyn pintalaatu ja erilaiset pinnoitevaihtoehdot.

KoskiPro-tuotteet ovat yksilöllisesti toteutettuja erikoislevyjä. Levyt voidaan myös pinnoittaa erilaisilla pinnoitteilla, kuten paperilla, melamiinikalvolla, muovikalvoilla, laminaatilla tai fenolifilmillä. Pinnoite voi olla myös sileä, martioitu tai kitkapintainen.