Rakentaminen06.09.2017

Lisää tietotaitoa ammattirakentamiseen

Kuninkaantammen puukerrostalotyömaa Helsingissä

Kuninkaantammen puukerrostalotyömaa Helsingissä

Koskisen talotehtaan tuotantolaitoksen pihamaa on ollut kevään täynnä mustia junavaunun kokoisia paketteja odottamassa kuljetusta Kuninkaantammen työmaalle Helsinkiin. Puukerrostaloelementtien toimitukset alkoivat toukokuun lopussa ja viimeiset paketit lähtivät matkaan syyskuun alussa.

Elementtiasennuksia Rakennusliike Reposen puukerrostalotyömaalla on käynyt tarkkailemassa taloteollisuuden uusi asennusvalvoja Kimmo Hakarinne, joka aloitti hommat Koskisella huhtikuussa, juuri valmistuneena HAMK:n rakennusmestarina. Koskisen tuli tutuksi jo opiskeluaikana, kun hän teki opinnäytetyön Lisäkerrosrakentamisen asennustoiminnan kehittämisestä.

Kokemusta puurakentamisesta Kimmolla toki on vuosien ajalta; hän on asentanut Kannustaloja viimeiset 10 vuotta. Ja asennusporukoissa tulivat myös Herralan asentajat tutuksi, joten uuteen työhön asettuminen on ollut helppoa.

- Pientalorakentaminen on jo tuttua, mutta Koskisella pääsen perehtymään isojen kohteiden asennuksiin ja asennusten kehittämiseen. Haastavaa ja mielenkiintoista, juuri sitä mitä toivoinkin, sanoo Kimmo. 

Koskisen taloteollisuuden uudet työntekijät Kimmo Hakarinne (vas.) ja Harri Moilanen.

Koskisen taloteollisuuden uudet työntekijät Kimmo Hakarinne (vas.) ja Harri Moilanen.

Puurakentaminen on kasvanut Suomessa viime vuosina runsaasti ja kysyntää on enenevässä määrin. Kuninkaantammen rakenteet on määritellyt ja suunnitellut Harri Moilanen, Sweco Rakennetekniikka Oy:ssä. Projektin edetessä Koskisen taloteollisuus tarjosi Harrille mahdollisuutta siirtyä 17 vuoden rakennesuunnittelun jälkeen tuotannon puolelle, kehittämään ja toteuttamaan puurakentamista Teknisenä Johtajana. Harri aloitti elokuun alussa ja on tyytyväinen uudesta työstään.

- Kun minulle tarjottiin sellainen haaste, jossa pääsen toteuttamaan omaa missiotani vaikuttaa puurakentamiseen pidemmällä jänteellä ja laajemmassa mittakuvassa Suomessa, pakkohan siihen oli tarttua, Harri toteaa.

Taloteollisuus ja sen henkilöstö ei ollut Harrille lainkaan vieras, hän on suunnitellut Koskisen taloteollisuuden toteuttamien kaikkien isojen kohteiden rakennesuunnitelmat edellisessä työssään, alkaen 7 vuotta sitten Vierumäelle toteutetusta PuuMera-puukerrostalosta. Yhteistyötä on siis tehty jo vuosia.

Siinä missä Kuninkaantammen työmaalla runkoasennukset alkavat olla valmiit, ovat nämä herrat vasta starttaamassa mielenkiintoista uraansa Koskisen perheyhtiössä puurakentamisen parissa.

Kuninkaantammen puukerrostalo pähkinänkuoressa

  • Kuninkaantammi, Taidemaalarinkatu 6, Helsinki
  • Tilaaja: Rakennusliike Reponen Oy
  • Rakennuttaja: A-Kruunu Oy
  • Pääurakoitsija: Rakennusliike Reponen Oy
  • 58 asuntoa = 3114,5 h-m²
  • ulkoseinät 3705 m², 203 kpl
  • väliseinät 2584 m², 162 kpl
  • yläpohjat 1135 m², 37 kpl