Rakentaminen09.03.2016

Koskisen taloteollisuudelle merkittävä tilaus Helsinkiin

Havainnekuva Helsingin Honkasuolle rakennettavasta puisesta kaupunkikylästä

Havainnekuva Helsingin Honkasuolle rakennettavasta puisesta kaupunkikylästä

Koskisen Oy:n taloteollisuus toimittaa Helsingin Honkasuolle rakenteilla olevaan puiseen kaupunkikylään nopealla aikataululla kahden 4-kerroksisen ja kahden 3-kerroksisen kerrostalon sekä kahden rivitalon puiset ulko- ja väliseinät ja sekä kattoristikot ja -elementit.

Honkasuo sijaitsee Malminkartanossa, Helsingin ja Vantaan rajalla. Honkasuon nykyinen metsä- ja niittyalue muuttuu kuluvan vuosikymmenen aikana vehreäksi 1 600 asukkaan puutalojen kaupunkikyläksi. Asuinalue muodostuu puiston ympärille rakentuvista omakotitaloista, kytketyistä pientaloista ja pienkerrostaloista.

Honkasuolle rakennettavat puukerrostalot

Rakennusliike Reponen vastaa Honkasuolle ensimmäisenä rakentuvien kahden, lähes identtisen kerrostaloryhmittymän ja yhteensä 116 asunnon rakentamisesta.  Kohteen tilaajina toimivat TA-asumisoikeus Oy sekä Suomen Vuokrakodit Oy.

- Honkasuo on aivan uusi asuinalue, jonne on kaavoitettu runsaasti asuinrakentamista. Me pääsimme liikkeelle ensimmäisten joukossa, Rakennusliike Reponen Oy:n toimitusjohtaja Mika Airaksela myhäilee.

Rakennusliike Reponen ja Koskisen Oy ovat tehneet yhteistyötä puukerrostalojen osalta jo vuosia.  Reposen tekemä Honkasuon kohteen tilaus pitää Koskisen taloteollisuuden ilahduttavan kiireisenä koko tulevan kevään. Tuotanto pyörii kahdessa vuorossa.

- Talotehtaan osalta tuotanto toimii erittäin ripeästi: koko tilattu paketti on valmis toukokuun puoliväliin mennessä. Kerrostalojen ulko- ja väliseinät toimitetaan jättielementteinä, jotka valmistuvat Koskisen CE-merkitystä puutavarasta, Koskisen taloteollisuuden projektimyyntipäällikkö Vesa Saarelainen toteaa.

Honkasuon kohde luovutetaan tilaajalle kahdessa osassa. TA-asumisoikeuden asunnot valmistuvat marraskuussa ja Suomen Vuokrakotien asunnot helmikuussa.

- Helsingissä on pulaa sekä asumisoikeus- että vuokra-asunnoissa. Honkasuon asunnot tulevat todennäköisesti menemään kuin kuumille kiville, Mika Airaksela arvioi.