Rakentaminen17.01.2011

Koskisen maatalousrakentamisen tuoteperhe kasvaa

Koskisen toimittama halli Hyvinkäällä on vielä rakennusvaiheessa.

Koskisen toimittama halli Hyvinkäällä on vielä rakennusvaiheessa.

Koskisen maatalousrakentaminen on laajentunut tuoteperheeksi, johon lukeutuvat viljakuivurien kattojen lisäksi hallit, konesuojat ja maneesit.

Koskisen puurakentaminen -yksikön myyntipäällikkö Vesa Saarelainen sanoo uuden painopistealueen poikineen ilahduttavasti kauppoja.

- Viljakuivureiden kattoja on toimitettu ”kaikki materiaalit tontille” –periaatteella jo useita. Y-maatalouden kanssa käymissämme keskusteluissa kävi ilmi, ettei heidän valikoimistaan löydy valmiita halli- tai maneesiratkaisuja. Ja siitä se ajatus sitten lähti, Saarelainen naurahtaa.

Kolme uutta perustuotetta

Herrala Talojen kehitysinsinööri Janne Inkisen työpöydällä syntyi nopeasti luonnos perushallin rakenteesta, josta Anne Lahti teki pidemmälle vietyjä luonnoksia. Suunnittelun onnistumista päästään arvioimaan jo tuota pikaa, sillä ensimmäinen hallikauppa on jo tehty!

- Nyt meillä on valmiina kolmen uuden perustuotteen, konesuojan ja kahden erikokoisen hallin sekä niiden variaatioiden rakenneluonnokset, julkisivukuvat sekä luonnoskuvat valmiista hallista. Uusien tuotteiden konsepti on vastaavanlainen kuin kuivureiden katoissa: me toimitamme asiakkaalle kaikki rakennusmateriaalit perustuksia lukuun ottamatta. Niiden pohjalta asiakas rakentaa rakennuksena itse tai sitten voimme neuvotella talotehtaan asennuksesta.

Seuraavaksi navettoja?

Myös maneesien tekeminen onnistuu ja niistä on tehty muutamia tarjouksia.

- Maneeseihin meillä ei ole valmiita vakioratkaisuja, sillä ne suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Niiden rakentamisessa on kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä hallien kanssa, Vesa Saarelainen selventää.

Saarelaisen mukaan useimmat maatalousrakentajat tekevät esimerkiksi hallin tai maneesin ensi kylmäksi ja vetävät sinne lämmöt vasta myöhemmin. Kysymyksiä on jo sadellut myös Koskisen navettatoimituksista.

- Niitä emme ole vielä edes miettineet. Katsotaan nyt ensin rauhassa ensi kesä ja nämä uudet tuotteet, ja mietitään navettoja vasta sitten.