Rakentaminen09.01.2012

KivenHerra valloittaa Hyvinkään asuntomessut

Modernissa KivenHerrassa on näyttävyyttä ja kokoa.

Modernissa KivenHerrassa on näyttävyyttä ja kokoa.

Herrala Talojen kesän 2013 asuntomessukohde on modernimpi kuin koskaan: neljään tason porrastettu, 250 neliömetrin kokoinen, passiivienergiatasoinen ja ulkopinnoiltaan rapattu talo tulee taatusti herättämään messukävijöiden mielenkiinnon!

Kimmo ja Pia Saharisen sekä heidän lapsiensa, Tian 10 v. ja Tean 8 v., avara ja monimuotoinen omakotitalo rakentuu Hyvinkään asuntomessualueelle. Rakentaminen alkaa perustusten tekemisellä maaliskuussa 2012. Tavoitteena on saada talo pihoja myöten valmiiksi heinäkuuhun 2013 mennessä.

Kolmatta kertaa omaa taloa rakentavien Saharisten odotukset ovat korkealla. Tällä kertaa omaa rakennusalan yritystä pyörittävä perhe tekee taloa aidosti itselleen - loppuelämäksi.

- Tuleva kotimme on ylivoimaisesti monimuotoisin ja haastavin projekti, johon olemme koskaan ryhtyneet, Kimmo ja Pia kertovat.

Moderneinta teknologiaa

Saharisten 250-neliöinen Herrala talo rakentuu Hyvinkään asuntomessualueella korkealle kukkulalle, josta on huikean kaunis näköala.

-Halusimme, että talon pohja ja rakenteet muotoilevat maan pinnan muotoja ja siksi talomme rakentuu yhteensä neljään tasoon. Olen piirtänyt vuosien saatossa unelmiemme kotiimme lukuisia erilaisia pohjaratkaisuja ja odottanut, että se oikea tontti tulee vielä vastaan. Yksikään niistä ei kuitenkaan toteutunut sellaisenaan, sillä saamamme tontin muoto, kaupungin rakennusvalvonnan asettamat vaatimukset ja talon sijoittelu tekivät suunnittelusta kuviteltua haastavampaa, Kimmo Saharinen kertoo.

Saharisten kodissa tulevat toteutumaan juuri ne asiat, joita perhe piti alun perin tärkeänä: avarat, korkeat, valoisat ja yhtenäiset huonetilat (alakerran korkeus 3,8 metriä), lasten oma ”kerros” kylpyhuoneineen sekä kellarikerroksen reilun kokoiset kylpytilat, josta on suora käynti puolilämpimällä takaterassilla olevaan porealtaaseen ja takkatulen ääreen.

- Koostaan huolimatta kodistamme tulee energiatehokas. Seinärakenteissa on eristettä passiivitalon vaatimusten mukaisesti, lämmitysmuodoksi tulee maalämpö, lähinnä maakylmän hankkimisen takia, sekä aurinkopaneelit. Talomme energiankulutusta pystymme seuraamaan huonekohtaisesti, Kimmo Saharinen iloitsee.

Hyvillä mielin mukaan

Myyntipäällikkö Kimmo Kurjen mukaan Herrala Talot on lähdössä muutaman vuoden tauon jälkeen hyvillä mielin mukaan asuntomessuille.

- Erityisen hienon tulevista messuista tekee se, että saimme yhteistyökumppaniksemme Saharisten kaltaisen, kokeneen rakentajaperheen. Heidän tuleva talonsa on moderni ja näyttävä, ja se edustaa Herrala Talojen brändiä parhaimmillaan.

Kurki uskoo, että Saharisten koti tulee herättämään messukävijöissä runsaasti mielenkiintoa.

- Tavoitteena on, että messujen jälkeen Herrala Talot on mahdollisimman monen kävijän huulilla.


Saharisen perhe: äiti Pia, isä Kimmo sekä lapset Tia ja Tea.

Saharisen perhe: äiti Pia, isä Kimmo sekä lapset Tia ja Tea.