Rakentaminen15.04.2010

Herralan KOKO talo mullistaa pientalorakentamisen

KOKO-talo sisäpihan puolelta

KOKO-talo sisäpihan puolelta

S, M ja L. Kolme talokokoa ja sisustusvaihtoehtoa. Herrala Talojen uusi mallisto tarjoaa rakentajille aivan uudenlaisen ratkaisun oman kodin hankintaan.

KOKO talo -malliston suunnitelleet Suomen eturivin ammattilaiset, arkkitehti Hannu Tikka ja sisustusarkkitehti Tapio Anttila, kuvailevat KOKO taloa pienellekin tontille istuvaksi tulevaisuuden talomallistoksi, joka on helposti muunneltavissa elämäntilanteiden mukaisesti.

- Malliston pienimmästä versiosta on tarkoitus tehdä hinnaltaan niin edullinen, että jokaisella on siihen varaa. Modulaarisessa talossa myös lisäneliöiden rakentaminen on suunniteltu kohtuullisen edulliseksi, kertoo Anttila, joka ryhtyy rakentamaan KOKO talon pilottia kevään korvalla Lahden Liekokadulle.

Arkkitehtien mukaan 80 - 200 neliön kokoinen KOKO talo tarjoaa avaria, loft-tyyppisiä tilaratkaisuja, muunneltavuutta, korkeita huonetiloja ja kotoisia sisäpihoja. Muunneltavuus ulottuu talosta aputiloihin asti, sillä myös niiden kokoon on mahdollisuus vaikuttaa. Aputiloihin on sijoitettu autotallin ja varaston lisäksi mm. sauna ja kylpytilat.

 - Eri variaatioita yhdistelemällä löytyy ”aina sinulle sopiva” koti, Koskisen taloteollisuuden johtaja Kimmo Norojärvi toteaa.

Omaan kotiin pienellä investoinnilla

KOKO-talon kantavana ajatuksena on, että omaan kotiin pääsee käsiksi markkinoiden edullisimpiin lukeutuvalla alkuinvestoinnilla. Perheen koon ja taloudellisen tilanteen mukaan talon kokoa on mahdollisuus kasvattaa lisämoduuleilla tai yläkerralla.

KOKO-talo ja sen aputilat pyritään sijoittamaan tontille aina niin, että niistä muodostuu suojaisa sisäpiha, jolle voidaan sijoittaa patio ja ulkokeittiö, lasten leikkipaikat ja vaikkapa kylpytynnyri.

- KOKO-talon sisätilat on jaettu kolmen eri hintakategorian mukaisiin moduuleihin, joita ovat keittiö, kylpyhuone, portaat, tilanjakajat, takka ja valaistus. Asiakas voi valita kustakin moduulista omaan budjettiinsa sopivan vaihtoehdon, Norojärvi kertoo.

Malliston yhteistyökumppanit, mm. LaattapisteTank-tilanjakajatIsku-keittiöt ja Uunisepät, ovat olleet innolla mukana kehittämässä sisustusvaihtoehtoja.

Laattapisteen myyntijohtaja Jan Saxén kehuukin KOKO talo -mallistoa rohkeaksi vedoksi.

- Olen erityisen viehättynyt malliston tilaratkaisuista ja pitkälle konseptoidusta tavasta rakentaa. Ei nykyihmisen enää tarvitse osata rakentaa, tehdäkseen perheelleen kodin, kun antaa ammattilaisten hoitaa hommat. Herralan konseptilla kustannukset eivät karkaa pilviin ja rakentajalla on silti runsaasti valinnan vaihtoehtoja.

Toimitukset käynnistyvät kesällä

 Maaliskuussa Lahden Messukeskuksessa järjestetyillä Olo.Muoto´10 -messuillalanseerattu mallisto herätti ansaittua huomiota ja kyselyitä toimitusajoista. KOKO talo -mallistoa tullaan esittelemään ahkerasti myös muilla kuluvan kevään rakentamisen ja remontoimisen messuilla.

Kimmo Norojärven mukaan normaalilla suurelementtitekniikalla valmistettavan talon toimitukset käynnistyvät kysynnän mukaisesti ensi kesänä.

- Talotehdas huolehtii KOKO-talon runkopystytyksestä, jonka jälkeen rakentamista voi jatkaa itse tai Herrala Talojen kumppaniverkoston avulla vaikka avaimet käteen –valmiuteen asti, Norojärvi päättää.


KOKO-talon olohuone

KOKO-talon olohuone