Rakentaminen15.06.2014

Euroopan suurin puukerrostalo työllistää taloteollisuudessa

Kerrostaloelementti valmistuu Koskisen talotehtaalla

Kerrostaloelementti valmistuu Koskisen talotehtaalla.

Koskisen taloteollisuus toimittaa ulko- ja väliseinä- sekä kattoelementit Vantaan Kivistöön nousevaan Euroopan suurimpaan puukerrostaloon. Vuoden 2015 asuntomessuille valmistuvan osin seitsenkerroksisen puukerrostalon pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Reponen Oy.

Kivistön kerrostalon elementtien valmistaminen työllistää Koskisen taloteollisuudessa 15 henkilöä lähes vuoden ajaksi. Seitsenkerroksiseen puukerrostaloon tulee 186 asuntoa, joihin valmistetaan Koskisen talotehtaan linjoilla 15 000 m2 seinäelementtiä sekä 3 200 m2 vesikattoa.

Puukerrostalo on erittäin paloturvallinen

Tämän vuoden aikana Vierumäeltä toimitetaan valmiita elementtejä noin 1000 kpl Kivistöön kerrostalotyömaalle, rekkalasteiksi muutettuna se tarkoittaa noin 200 rekka-autollista elementtiä. Tämä työllistää huomattavasti myös alueen kuljetusyrittäjiä.

Puutalon paloturvallisuus on aihe, joka aina herättää keskustelua. Suomessa rakennettaviin puukerrostaloihin rakennetaan automaattinen sammutusjärjestelmä. Kivistön kerrostalossa paloturvallisuuden takaa jokaiseen portaikkoon ja asuinhuoneistoon asennetut sammutussuuttimet, siispä asukkaat voivat huoleta nukkua yönsä.

Kerrostalo rakennetaan säältä suojassa

Kivistön kerrostalon rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa työmaalla, perustukset on tehty ja ensimmäistä kerrosta rakennetaan. Elokuusta lähtien työmaalla toteutetaan puuelementtiasennukset kolmessa lohkossa sääsuojassa teltan alla. Seinä- ja kattoelementtien valmistus on aloitettu Koskisen talotehtaalla hyvissä ajoin jo alkuvuodesta, jotta viikolla 30 on valmius toimittaa 1. lohkoon tarvittavat elementit työmaalle.

Voit seurata Kivistön kerrostalon edistymistä nettisivuilta www.puumera.fi ja kohteen facebook ryhmästä PuuMera Kivistö.

Koskisen on puurakentamisen ammattilainen

Koskisen taloteollisuus tunnetaan markkinoilla ammattitaitoisena ja osaavana vaativien puuelementtien valmistajana. Viime vuosina toimituksia on tehty moniin suuriin ja haasteellisiin puurakentamisen kohteisiin. Tehtaalla on myös lähiaikoina investoitu uuteen Jättielementtilinjaan sekä modernisoitu vanha tuotantolinja palvelemaan paremmin ammattirakentamisen tarpeita.


Luonnoskuva valmiista Kivistön kerrostalosta

Luonnoskuva valmiista Kivistön kerrostalosta.