Puunjalostus09.12.2016

Viilut kuivaksi liimausta varten

Juttusarja vanerin valmistuksesta, osa 2

Viilut syötetään telakuivauskoneeseen arkkeina

Viilut syötetään telakuivauskoneeseen arkkeina

Vaneria valmistaessa pöllistä sorvattu viilumatto  kuivataan valtavissa kuivauskoneissa, jotta viilujen liimaus vaneriksi onnistuu. Koskisella viilut kuivataan telakuivauskoneella, jolloin viilumatto leikataan sorvauksen jälkeen arkeiksi. Toinen vaihtoehto kuivaukselle olisi verkkokuivauskone, jossa viilu ajetaan kuivauskoneeseen jatkuvana mattona suoraan sorvista. Telakuivauksen etuna on se, että huonot kappaleet voidaan poistaa prosessista ennen kuivausta, jolloin viilun laatu ja kuivauskapasiteetti pysyvät hyvinä. 

- Meillä on neljä telakuivauskonetta, periaatteessa yksi jokaiselle sorville ja yksi varalla uudelleenkuivauksia ja huoltotaukoja varten, kuivauskoneethan puhdistetaan perusteellisesti noin 2 viikon välein paloturvallisuussyistä, kertoo vaneritehtaan tuotantopäällikkö Miikka Lehtinen

Viilut kulkevat kuivauskoneen läpi useammassa kerroksessa telojen päällä, kuten koneen nimikin kertoo. Tavoitekosteus kuivauksen jälkeen on 6–7 %, jolloin viilut ovat juuri sopivassa kosteudessa liimausta varten.  

- Riittävä kuivauslämpötila on noin 175–180 °C ja koneen läpi viilut kulkevat noin 6 minuutissa. Kuivausolosuhteita ja viilujen kosteutta valvotaan jatkuvasti, jotta kuivauslaatu pysyy tasaisena, Lehtinen selventää prosessia. 

Kuivauskoneet vievät leijonanosan (n. 50–60 %) vaneritehtaan vieressä sijaitsevan voimalaitoksen lämmöntuotannosta, lämpö tuotetaan ekologisesti omien tehtaiden sivutuotteilla.

Kuivatut viilut lajitellaan laadun mukaan omiin lokeroihin

Kuivatut viilut lajitellaan laadun mukaan omiin lokeroihin

Viilua eri tarkoituksiin

Kuivauskoneen loppupäässä viilut lajitellaan kameran avulla laadun mukaan omiin lokeroihinsa pinta- ja väliviiluiksi ja näiden alla vielä eri laatuluokkiin. Näin varmistetaan juuri oikeat viilun ominaisuudet asiakaskohtaisiin tuotteisiin.  

- Esimerkiksi huonekaluihin menevään vaneriin tarvitaan visuaalisesti kauniita viiluja, jotta saadaan kaunis pinta. Kun taas pinnoitettava vaneri vaatii ehjää ja kovaa kuormaa kantava vaneri lujaa viilua, Lehtinen summaa.


Marina Keningi syöttämässä viiluja kuivauskoneeseen

Marina Keningi syöttämässä viiluja kuivauskoneeseen

Pitkän uran tekijöitä tehtaalla

Vaikka vanerin teko usein mielletään miesvaltaiseksi, on tehtailla töissä myös paljon naisia. Koskisella vaneritehtaan henkilöstöstä noin kolmannes on naisia. Kuivauskoneella ja viilujen lajittelussa työskentelevä Marina Keningi on työskennellyt Koskisella jo yli 25 vuotta.

- Kuivauskoneella työskentelyssä parasta on vaihtelu, vuoron aikana vaihdetaan paikkaa syöttöpään ja viilujen lajittelun välillä kahden tunnin välein, Keningi kertoo.


Paula Hongisto valvomassa viilujen lajittelua koneen purkupäässä

Paula Hongisto valvomassa viilujen lajittelua koneen purkupäässä

Myös Paula Hongisto kehuu työn vaihtelevuutta sekä itsenäisyyttä; hän on viihtynyt kuivauksessa yli 22 vuotta. Myös työnantaja saa kiitosta siitä, että vaikeinakin aikoina on pyritty järjestämään työtä. Paula kertoo, että kuivauskoneella työskentelyssä vaaditaan muun muassa tarkkuutta ja reaktionopeutta, jotta esimerkiksi saa linjan pysäytettyä nopeasti, jos viilut eivät kulje kuten pitäisi. Lisäksi hän painottaa työparin merkitystä. 

- On helppoa työskennellä kuivauskoneella, kun on ollut sama työpari lähes 20 vuotta ja toisen tavat tuntee hyvin, Hongisto kehuu.  

Viilun kuivaus ja lajittelu pähkinänkuoressa

  • viilut lajitellaan erilaisiin pinta- ja väliviiluiksi ja näiden alaluokkiin
  • viilun kosteus kuivauksen jälkeen 6-7 %
  • 3/7 vuorokäynti n. 30 henkilöllä
  • 4 telakuivauskonetta
  • 50–60 % oman voimalaitoksen lämmöntuotannosta kuivaukseen