Puunjalostus15.09.2014

Vanerista räätälöityjä ratkaisuja pakettiautoihin

KORE-tuotteita on saatavana yleisimpiin pakettiautomalleihin

KORE-tuotteita on saatavana yleisimpiin pakettiautomalleihin.

Vanerin ja puun käyttäminen autoissa, etenkin pakettiautoissa ei ole uusi asia. Monille saattaa silti tulla yllätyksenä, että jopa autoteollisuudessa käytetään puupohjaisia materiaaleja.

Myös Koskisen koivuvaneria on käytetty pakettiautojen verhoiluun iät ja ajat. Vuonna 2010 Koskisen lanseerasi KORE-malliston, jonka alla koivuvaneria toimitetaan eurooppalaisille asiakkaille valmiiksi koneistettuina pakettiauton lattioina, seininä ja pyöräkotelonsuojina. KORE:n lattia- ja seinäsetit ovat saatavilla kaikkiin yleisimpiin pakettiautomalleihin ja asennusvalmis setti sisältää kaikki tarvittavat kiinnitysosat.
- Olemme kiinnittäneet huomiota asennuksen helppouteen. Asiakaspalautteen perusteella voimme todeta siinä myös onnistuneemme, kertoo KORE:n Business Manager Mikko Tarula.

KORE:n alkutaival vaati melkoista tuotekehitystyötä, ennen kuin päästiin toden teolla tekemään asiakkaiden tarpeiden mukaisia ratkaisuja. Eri maissa pakettiautojen sisustusratkaisut oli totuttu tekemään hieman eri tavoin ja erilaisista materiaaleista, joten ratkaisut oli rakennettava eri markkinoille hieman eri palasista.
- Positiivinen ja kannustava asiakaspalaute on auttanut meitä tuotekehityksessä löytämään ne ratkaisut, jotka on sittemmin hyväksi havaittu ja joita on pystytty hyödyntämään myös muihin käyttökohteisiin, Tarula jatkaa.

KORE-konseptin yksi keskeisimmistä päämääristä on panostaa tuotteiden ja ratkaisuiden jatkokehittämiseen ja pyrkiä löytämään aikaa säästävimmät ja kustannustehokkaimmat vaihtoehdot tuotteille. Monet kiinnitystarvikkeet ja oheismateriaalit ovatkin Koskisen KORE-tiimin kehittämiä.

Puupohjaisilla tuotteilla pieni hiilijalanjälki

Suomalainen koivuvaneri on tunnettu laatutuote ja sitä arvostetaan asiakkaiden keskuudessa. Puupohjaisten materiaalien myyminen automotive-asiakkaille on kuitenkin haastavaa, sillä kovaa kilpailua tulee etenkin öljypohjaisien tuotteiden puolelta kuten vaikkapa muovit.

Koivuvanerin hyviä ominaisuuksia ovat mm. erinomainen kiinnityslujuus. Esimerkiksi hylly-laatikko-järjestelmät voidaan kiinnittää vanerilattiaan luotettavasti. Vaneri on myös riittävän kulutus- ja iskunkestävää, eikä se muuta muotoaan tai laajene lämpötilojen mukaan.

Näiden omanaisuuksien lisäksi puupohjaiset tuotteet ovat ekologinen vaihtoehto. Koskisen Oy on laskenut puunkorjuun ja valmistusprosessin aiheuttaman hiilijalanjäljen, joka on erittäin kilpailukykyinen verrattuna kilpaileviin materiaaleihin johtuen uusiutuvan energian käyttämisestä valmistusprosesseissa

- Tänä päivänä voimme sanoa KORE-konseptin olevan lähes valmis. Tietysti tuotekehitystä ja uutuuksia tulee jatkuvasti lisää, mutta peruspalikat ovat kasassa. Meillä on hyvä tiimi ja omien myyntikonttoreiden tuki. Näemme tarjontamme monimuotoisuuden mahdollisuutena. Pystymme tarjoamaan saman raaka-aineen joko enemmän tai vähemmän jalostetussa muodossa riippuen asiakkaan tarpeesta. Toivoisimmekin, että pystymme jatkossa panostamaan enemmän myös uudenlaisiin yhteistyökuvioihin jo olemassa olevien asiakkaiden kanssa, KORE:n saksankielisten alueiden myyntipäällikkö Riikka Kirvesniemi päättää.

KORE asennusvalmis setti sisältää kaikki tarvittavat kiinnitysosat

KORE asennusvalmis setti sisältää kaikki tarvittavat kiinnitysosat.