Puunjalostus05.12.2018

Uutuustuote täydentää sisutuskäyttöön suunniteltujen koivuvanereiden tuoteperhettä

KoskiDecor Peacock täydentää huonekaluihin ja sisustukseen sopivien koivuvanereiden valikoimaa.

KoskiDecor Peacock täydentää huonekaluihin ja sisustukseen sopivien koivuvanereiden valikoimaa.

Koskisella on lanseerattu uusi vanerituote KoskiDecor Peacock täydentämään huonekaluihin ja sisustuskäyttöön sopivien KoskiDecor-koivuvanereiden tuoteperhettä ja vastaamaan dekoratiiviseen käyttöön sopivien koivuvanereiden kasvavaan kysyntään maailmalla.

Uutuuskoivuvaneri on erinomainen vaihtoehto puusepän-, huonekaluteollisuuden sekä arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden käyttöön, sillä se vastaa ominaisuuksiltaan pitkälti suuren suosion saavuttanutta KoskiDecor Eco Transparent –koivuvaneria.

”KoskiDecor Peacockin kehitystyön taustalla on ollut halu tehdä asiakkaillemme huonekalujen valmistukseen ja muuhun sisustuskäyttöön sopiva huonekalulaatuinen vanerituote, joka on laadukas ja ulkonäöltään tyylikäs ja jolla on hyvä saatavuus ja toimitusvarmuus”, kertoo teknisen asiakaspalvelun päällikkö Ville Manninen.

KoskiDecor Peacock valmistukseen käytetään korkealaatuisia, tarkkaan valittuja koivuviiluja, jotka takaavat laadukkaan ja kestävän tuotteen huonekalukäyttöön.

”Uutuusvanerissamme on kaksi erilaista huonekalukäyttöön sopivaa puolta. Etupinta valmistetaan book matched -viiluista ja kääntöpuoli plank matched -viilusta”, kuvailee Manninen.

Inspiroivat värit tuovat vapautta suunnitteluun

KoskiDecor Peacock on saatavana useissa niin inspiroivissa ja rohkeissa kuin skandinaaviseen tyyliin sopivissa tyylikkäissä RAL-väreissä. Asiakas voi myös ostaa levyn pinnoittamattomana, jos tahtoo itse käsitellä levyn tarpeidensa mukaan. Kaikki värit ja niiden päälle tuleva läpinäkyvä melamiinikalvo jättävät sorvatun koivuviilun pinnan ja puunsyykuviot kauniisti esiin, jolloin huonekalusta tai seinäpinnasta saadaan luonnollinen mutta näyttävä. Myös vanerin näyttävät reunat tuovat oman mausteensa valmiiseen huonekaluun.

Uutuuskoivuvaneri on muiden KoskiDecor-vanereiden tapaan helposti työstettävissä erilaisilla puuntyöstölaitteilla kuten CNC-koneilla ja sahaamalla. Lisäksi melamiinikalvo vanerin pinnassa varmistaa, että pinta on kestävä ja sileä ja se on helppo pitää puhtaana kaikissa tilanteissa.

Havainnekuva KoskiDecor Peacockista julkisten tilojen sisustuksessa.

Havainnekuva KoskiDecor Peacockista julkisten tilojen sisustuksessa.

Vanerin käyttö huonekaluissa lisääntyy

Koivuvaneri on kysytty materiaali huonekaluihin, ja trendi tuntuukin olevan, että ihmiset kaipaavat entistä enemmän luonnollisuutta ja puuta sisustukseen. Myös vanerin reuna saa jäädä käsittelemättömänä esille, sillä se tuo mukavan viimeisen silauksen huonekaluun ja jättää puupintaa enemmän näkyviin.

Koivuvaneri vastaa myös hyvin kiristyviin sisäilmavaatimuksiin. Uudistuvasta raaka-aineesta valmistettu materiaali sitoo hiilidioksidia koko tuotteen elinkaaren ajan.

”Vanerin hyvät ominaisuudet on noteerattu myös huonekalujen valmistajien keskuudessa. Lisäksi vanerituotteet edustavat kestävää kehitystä. Vanerin kulutus on selkeästi lisääntynyt sisustuksessa sekä huonekalujen valmistuksessa. Ekologisuudellaan vaneri syrjäyttää muita öljypohjaisia tuotteita”, kertoo Levyteollisuuden tuotehallinnasta ja -kehityksestä vastaava Timo Linna.

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä ja kerro hieman tarkemmin, miten voisimme auttaa.

Etsitkö jotain muuta ratkaisua? Tutustu myös muihin huonekaluihin ja sisustukseen sopiviin koivuvanerituotteisiimme.