Puunjalostus09.01.2012

Uusi KoskiPly Economy - monien käyttökohteiden koivuvaneri

KoskiPly Economyn saatavissa olevat paksuudet ovat kolmesta millimetristä ylöspäin.

KoskiPly Economyn saatavissa olevat paksuudet ovat kolmesta millimetristä ylöspäin.

Koskisen on tuonut markkinoille uuden, moneen käyttökohteeseen sopivan koivuvanerin.

Kestävän KoskiPly Economyn ominaisuudet sopivat parhaiten mm. lelujen, matkamuistojen, soittimien, lahjatavaroiden ja lautapelien valmistukseen, jossa ei vaadita kaikkia KoskiPly Birchin teknisiä ominaisuuksia.

Koskisen levyteollisuuden tuotepäällikkö Riikka Kirvesniemi kertoo uuden hybridivanerin kehitystyön käynnistyneen asiakkaiden toiveista. Hybridin levystä tekee rakenne, jossa ohuiden pintaviilujen välissä ovat astetta paksummat väliviilut. Kaikki viilut ovat saumattomia.

- Tavoitteenamme on tuoda markkinoille hieman edullisempi ohutvanerituote ”ei niin vaativiin” käyttökohteisiin, joka kuitenkin peittoaa perus vaneriteollisuuden ohuet levytuotteet. Haluamme antaa nykyisille asiakkaillemme erilaisia vaihtoehtoja ja tavoitella tuotteella aivan uusia asiakas- ja loppukäyttökohteita, Kirvesniemi kertoo.

Vanerilevyn mitat, laadut ja liimaus ovat räätälöitävissä asiakastoiveiden mukaisesti samalla tavalla kuin KoskiPly Birchissä. KoskiPly Economyn saatavissa olevat paksuudet ovat kolmesta millimetristä ylöspäin.

- KoskiPly Economy on kehitetty lentokonevaneriksikin kutsutun KoskiPly –tuotteen pohjalta. Se on edelleen jämäkkä, mutta keskihintaisempi levy, jota voi hyödyntää monenlaisiin, vähemmän teknisiin käyttötarkoituksiin. KoskiPly Economyn jälleenmyynti on jo käynnissä ja sen toimitusajat vaihtelevat tilauksen koosta riippuen normaalien ohutviiluvanerien toimitusaikojen mukaisesti noin 2-4 viikon välillä.