Puunjalostus26.10.2018

Uusi koivuvanerinen lattialevy korvaa kuljetuksen aikana vaadittavat kumimatot

Logo lattiavanerilevyssä tuo yritykselle mukavaa lisänäkyvyyttä.

Logo lattiavanerilevyssä tuo yritykselle mukavaa lisänäkyvyyttä.

Lainsäännön mukaan tiettyjen tavaroiden kuten paperirullien kuljetuksessa vaaditaan alusta, jonka kitka-arvo on suuri, jotta kuorma pysyy vakaana. Aiemmin tämä on ratkaistu käyttämällä kumimattoja, jotka ovat usein kertakäyttöisiä ja vaativat asettelun aina kuormaa lastatessa ja purkaessa.

Koskisen Levyteollisuus on lanseerannut kuljetusvälinemarkkinoille koivuvaneri-innovaation, joka korvaa irtonaiset kumimatot. ”Uuden tuotteemme pinnoite vastaa ominaisuuksiltaan kumimattoa, sillä levyn kitka-arvo on suuri eli > 0,6, ja sen ansiosta tavarat pysyvät tiukasti paikoillaan kuljetuksen aikana. Näin vältytään kumimattojen vaihtamiselta ja asettelulta kuormausten välillä, säästäen aikaa ja rahaa”, kertoo Timo Linna, joka vastaa Levyteollisuuden tuotteista ja tuotekehityksestä.

Koivuvaneri on ekologinen vaihtoehto rekkojen lattioihin

Koivuvaneri valmistetaan uusiutuvasta raaka-aineesta ja on ekologinen ja helposti kierrätettävä vaihtoehto kuljetusvälineiden kuten rekkojen lattioihin. KoskiFloor Safety -koivuvaneri säästää luontoa myös poistamalla kumimattojen tarpeen. ”Kuljetuksissa käytetyt kumimatot ovat usein kertakäyttöisiä, minkä vuoksi hukkaa kertyy paljon. KoskiFloor Safetyn myötä tarvetta näille matoille ei ole, mikä tuo säästöjä niin ajallisesti kuin rahallisesti. Samalla kuljettajien työturvallisuus paranee”, kuvailee Linna tuotteen hyötyjä.

KoskiFloor Safety -koivuvaneri on kehitetty etenkin suurta kulutusta vaativiin käyttökohteisiin. Suuren kitka-arvon > 0,6 lisäksi tuotteella on erittäin hyvä hankauksenkesto, sillä sen taber-arvo on jopa 30 000. Pinnoitteen tyylikäs kuviointi estää liukumista ja vähentää riskiä liukastua myös pinnoitteen ollessa märkä.

KoskiFloor safety korvaa rekan kuljetusvainujen lattioissa kuljetuksien aikana käytetyt kumimatot.

KoskiFloor safety korvaa rekan kuljetusvainujen lattioissa kuljetuksien aikana käytetyt kumimatot.

Logo lattialevyssä tuo lisäarvoa yritykselle

KoskiFloor Safetyn standardiväri on musta, mutta lattialevy on saatavana myös muissa väreissä. Uusi lattialevy tarjoaa yrityksille myös mahdollisuuden erottautua, sillä koivuvanerilevyn pintaan voidaan lisätä yrityksen logo. ”Pinnoitettu vanerilevy on saatavana varustettuna yrityksen logolla, jolloin lattia toimii yrityksen edustajana ja tuo yritykselle mukavaa lisänäkyvyyttä”, päättää Linna. 

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä ja kerro hieman tarkemmin, miten voisimme auttaa.

Etsitkö jotain muuta lattiaratkaisua? Tutustu myös muihin kuljetusvälineisiin tarkoitettuihin koivuvanerituotteisiimme.