Puunjalostus15.04.2010

Toimivaa yhteistyötä jo 30 vuotta

Muotopuristeita valmistava Bendinggroup on Koskisen pitkäaikainen asiakas

Muotopuristeita valmistava Bendinggroup on Koskisen pitkäaikainen asiakas.

Ruotsalaisen muotopuristettuja huonekaluja valmistavan Bendinggroupin ja Koskisen yhteistyö juontaa juurensa kolmen vuosikymmenen taakse. Toimivan kumppanuuden taustalla on molemminpuolinen kunnioitus, kuunteleva kumppanuus sekä vahva ymmärrys viilutuotannon prosessista.

- ”Liittomme” on kestänyt pitkään, sillä Koskisen Oy on ollut päätoimittajamme koivuviilutuotteissa jo 30 vuoden ajan. Vuosien saatossa yhteistyömme on syventynyt ja kehittynyt nykyisiin uomiinsa,Bendinggroupin toimitusjohtaja Tomas Ragnarsson kertoo.

Hän sanoo, että Bendinggroupin asiakkaat ovat tottuneet nopeisiin toimitusaikoihin, mikä edellyttää nopeaa ja joustavaa toimintaa myös Koskiselta.

- Viilutoimitusten joustavuus ja nopeus ovat tärkeysjärjestyksessämme ykkösenä. Mikäli yhteistyömme jatkuu nykyisen kaltaisena, en näe mitään estettä sille, etteikö kumppanuutemme voisi jatkua myös seuraavat 30 vuotta, Ragnarsson sanoo.

Huoneluja kodeista kouluihin

Eteläisessä Ruotsissa, Nybrossa sijaitseva Bendinggroup valmistaa muotopuristeita sekä valmiita huonekaluja pääasiassa toimisto- ja julkisten tilojen tarpeisiin. Vuonna 1955 perustetulla yrityksellä on 90 työntekijää. Oman huonekalu- ja muotopuristevalmistuksen ohella Bendinggroup on merkittävä alihankkija suurille kansainvälisille huonekaluvalmistajille. Yrityksen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa, mutta Tomas Ragnarssonin mukaan 10 miljoonan euron rajapyykki on tarkoitus rikkoa seuraavien 2-3 vuoden aikana.

-  Asiakkaamme sijaitsevat Skandinavian lisäksi mm. Iso-Britanniassa, Saksassa ja Sveitsissä. He ovat pääasiassa huonekaluvalmistajia, jotka valmistavat kotihuonekalujen lisäksi kalusteita myös mm. kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin ja kongressikeskuksiin. Itse valmistamamme huonekalut ovat tuoleja, nojatuoleja ja sohvia, jotka sopivat monipuolisesti huonekalumarkkinoiden tarpeisiin.

Bendinggroupin uusin asiakasryhmä ovat myymälät, joiden tarpeisiin ollaan tuottamassa aivan uudenlaisia kalusteratkaisuja.

-  Päätimme laajentaa toimintaamme, mutta tehdä sen ”kotikentällä”, kalustevalmistuksen parissa. Myymäläkalusteet avaavat tuotantoomme uusia mahdollisuuksia, Tomas Ragnarsson toteaa.

Koivuviilua pintaan

Koskisen toimittaa Bendinggroupille koivuviilua, joka ovat paksuudeltaan 0,6-1,5 millimetriä. Koivuviilun lisäksi Bendinggroup pinnoittaa huonekalujaan mm. saarnilla, pähkinäpuulla ja laminaatilla.

Koivutuoteteollisuuden vientipäällikkö Heikki Kiesilän mukaan koivuviilun toimitukset ovat sujuneet jo vuosia samalla, toimivaksi havaitulla sapluunalla.

- Bendinggroup on asiakas, joka tuntee omat markkinansa ja on esimerkillinen ostojen suunnittelussa.

 Mutta mikä Kiesilän mielestä on pitkän liiton salaisuus?

- Se on molemminpuolinen rakkaus… ja vahva ymmärrys kumppanin liiketoiminnasta, Kiesilä naurahtaa.