Puunjalostus11.10.2011

Tiptiptap tahtoo värikästä vaneria

Tiptitptapin Koskisen vanerista valmistamat lasten leikkivälineet ovat kestäviä ja iloisen värisiä

Tiptitptapin Koskisen vanerista valmistamat lasten leikkivälineet ovat kestäviä ja iloisen värisiä

Virolainen Tiptiptap valmistaa lasten leikkikenttiä, skeittipuistoja sekä urheilu- ja liikuntakenttiä. Vaativaan ulkokäyttöön valmistetuilta leikkivälineiltä vaaditaan lujuutta, kulutuksenkestävyyttä ja iloisia värejä. Vaatimukset täyttyvät Koskisen KoskiFutura-vanereissa.

Tiptiptap OÜ:n on perustettu vuonna 2004. Paria vuotta myöhemmin yritys oli jo Baltian suurin leikkikalusteiden valmistaja ja myyjä. Toimitusjohtaja Rasmus Varunovin mukaan Titiptapin toiminta on kasvanut laajentuneen vientikaupan myötä.

- Viime vuonna vientimme osuus oli noin 40 prosenttia myynnistä, tänä vuonna luku nousee jo 60 prosenttiin. Suurimpia markkina-alueitamme ovat Suomi, Ruotsi ja Norja, mutta kauppa käy hyvin myös mm. Espanjassa sekä Taiwanissa, jossa arvostetaan eurooppalaista designia ja korkeaa laatua. Kaiken kaikkiaan viemme tuotteitamme yli kahteenkymmeneen maahan.

KoskiTraileria ramppeihin

Tiptiptapin ja Koskisen yhteistyö käynnistyi vuonna 2006. Koskisen Baltian myyntiedustaja Ander Aavik saa Rasmus Varunovilta paljon kiitosta.

- Ander on ollut meidän suuntamme aktiivinen, kertonut uusista tuotteista ja toimittanut näytekappaleita. Hänen kanssaan olemme käyneet läpi erilaisia vanerivaihtoehtoja mm. skeittiramppeihin, joita ryhdyimme valmistamaan muutama vuosi sitten. Anderin ehdotuksesta kokeilimme ramppeihin KoskiTrailer-vaneria, joka on osoittautunut varsin toimivaksi ratkaisuksi: vaneri on erittäin kestävä ja karkean pintansa ansiosta se ei ole lainkaan niin liukas kuin muut vanerit. Skeittirampilla pitää pystyä ajamaan myös BMX-pyörällä, joten materiaalin valintaa piti harkita tarkasti.

Rasmus Varunovin mukaan Koskisen laatuun ja toimituksiin voi luottaa: - Vaneritoimitukset ovat olleet aina perillä silloin kuin pitääkin, tai jopa hieman etuajassa.

Värillä on väliä

Leikkikalusteiden valmistajana Tiptiptap ostaa Koskiselta lähes pelkästään värillistä vaneria.

- Jos menet mihin tahansa lasten lelu- tai kalustekauppaan, huomaat, että suurin osa tuotteista on sinisiä, punaisia, keltaisia tai niiden yhdistelmiä. Väri toimii lapselle kehotuksena ryhtyä leikkimään. Siksi kaikki ulkoleikkivälineemmekin ovat iloisen värisiä, Rasmus Varunov kertoo.

Tiptiptapin Tallinnan ulkopuolella sijaitsevassa, 1500 neliömetrin kokoisessa tuotantolaitoksessa on 30 työntekijää. Yrityksen liikevaihto kasvoi pelkästään viime vuonna noin 30 prosentilla ja kasvua on odotettavissa myös kuluvalle vuodelle.

- Lokakuun lopussa olemme mukana Kölnissä järjestettävillä kansainvälisillä FSB-messuilla, Rasmus Varunov kertoo ja sanoo myös Koskisen värillisten vanereiden olevan messuilla hyvin esillä.