Puunjalostus23.05.2011

Salosen Saha uskoo puukaupan tulevaisuuteen

Juha Salosen mukaan laajentaminen Lahteen mahdollistaa Salosen Sahalle liiketoiminnan kasvattamisen.

Juha Salosen mukaan laajentaminen Lahteen mahdollistaa Salosen Sahalle liiketoiminnan kasvattamisen.

Maansiirtourakoinnilla ja puun sahauksella yli 25 vuotta sitten toimintansa aloittanut Salosen Saha lukeutuu Koskisen pitkäaikaisiin yhteistyökumppaneihin. Yksilöllisistä tuotteista ja henkilökohtaisesta palvelusta tunnettu yritys avasi puutavarakaupan kuluvan vuoden helmikuussa Lahden Jokimaalle.

Salosen Sahan Järvelässä sijaitsevalla höylällä ja vannesahalla työstetään Koskisen piensarjoina valmistettavia tuotteita ja puutavaraliikkeen hyllyissä on pääasiassa Koskisen sahatavaraa. Tuotevalikoimasta löytyy suuri määrä erilaisia ulko- ja sisäpaneeleita, listoja, raakapuuta, lattialautaa ja kestopuutuotteita mukaan lukien Salosen Sahan työstämät Koskisen uudet sisä- ja ulkohöyläpaneelien profiilit. Paneelit höylätään pääasiassa tilauksesta hukan minimoimiseksi.

Toimitusjohtaja Juha Salosen mukaan Koskisen tuotteita on ilo myydä, sillä puutavaran laatu on lähes poikkeuksetta priimaa.

- Kuluttajilta saatu palaute kertoo parhaiten, miten tuote toimii käytössä. Koskisen tuotteista kehuja tulee paljon kehuja ja reklamaatioita vain ani harvoin. Myös sahan kannalta Koskisen tuotteet ovat erinomaisia, sillä valmiiksi kuivattua, lajiteltua ja päiden osalta tasattua puutavaraa on helppo lähteä höyläämään.

Toimintaa kasvattamassa

Pääasiassa kuluttajille myytävien Salosen Sahan tuotteiden kysyntä ja tulevaisuus näyttävät valoisilta. Perheyrityksen tavoitteena on tuplata liikevaihtonsa lähivuosien aikana.

- Pari vuotta sitten saavutimme tason, jonka pelkällä sahaustoiminnalla voi Kärkölän seudulla saavuttaa. Yritystoiminnan kasvattaminen Kärkölässä oli melko mahdotonta, joten päätimme avata puutavaraliikkeen Lahteen. Täältä käsin liiketoiminnan kehittäminen on huomattavasti helpompaa koko Etelä-Suomen alueella.

Sopivan liiketilan löydyttyä Salosen Sahan puutavaraliikkeen toiminta käynnistyi Lahdessa ripeällä aikataululla. Juhan lisäksi liikkeessä työskentelee hänen avovaimonsa Marjo Elomaa. Isä-Risto vastaa sahan toiminnasta Järvelässä. Kesän sesonkiaikoina niin sahalla kuin puutavaraliikkeessäkin tarvitaan muutamia ylimääräisiä käsipareja.

Kuluttajista rakennusliikkeisiin

- Tällä hetkellä tilanne näyttää lupaavalta. Asiakkaat ovat löytäneet tiensä Jokimaalle ja kevään tullen myynti vasta toden teolla alkaakin. Pääasiassa tuotteemme menevät omakotitalojen saneerauksiin ja ulkovuorilaudoitukseen, Juha Salonen kertoo.

Hän kertoo Salosen Sahan tavoittelevan asiakkaiksi myös pieniä ja keskisuuria rakennusliikkeitä, joiden kanssa kauppaa käydään hieman eri ehdoin. Suunnitelmia on tehty myös oman maalauslinjan investoimisesta Järvelään.

- Rakennusliikkeiden ostovolyymit ovat suurempia, mutta katteet pienempiä. Ne tarvitsevat puutavaraa kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, joten sitä kautta liiketoimintaa saisi tehostettua myös talviaikaan, Juha Salonen aprikoi.

Kuluttajia hän lupaa silti palvella yhtä laadukkaasti kuin tähänkin asti.

- Jos jotakin tuotetta ei löydy, niin se tehdään.