Puunjalostus23.05.2011

Sahajalosteet valmiiksi pintamaalattuna

Koskisen pintamaalattuja ulkovuoripaneeleita.

Koskisen pintamaalattuja ulkovuoripaneeleita.

Pohjamaalauksen lisäksi Koskisen sahan tuotteet saa nyt myös valmiiksi pintamaalattuna.

Koskisen uuden maalaamon kapasiteetti on noin 15 000 m3 maalattuja jalosteita vuodessa. Lähes puolet maalatuista tuotteista myydään kotimaahan.

Sahajalosteet voidaan maalata eri värisävyillä tilaajan toiveiden mukaisesti. Tehdasolosuhteissa tehdyn pohjamaalauksen lisäksi asiakas voi helpottaa omaa työtään ja tilata tuotteet valmiiksi pintamaalattuina. Tuotteiden maalaus on osa Koskisen ”one-stop-shop” –konseptia, jossa asiakas saa yhdellä puhelinsoitolla kaiken rakentamiseen tarvitsemansa puutavaran perussahatavarasta jatkojalosteisiin.

- Jatkojalostevalikoimaamme kuuluvat sisä- ja ulkoverhouspaneelit, lujuuslajitellut rakennesahatavarat, mitallistetut rakennetuotteet ja yhä enenevässä määrin pohja- ja pintamaalatut ulkoverhoustuotteet koti- ja ulkomaan markkinoille, Koskisen sahaus ja jalostus –yksikön tuotepäällikkö Timo Piispanen kertoo.

Värisävyt Teknokselta

Asiakas voi valita tuotteisiinsa haluamansa värisävyn joko Teknoksen tai muiden toimittajien värimaalikarttojen perusteella. Koskisen ammattitaitoinen ja osaava henkilöstä löytää halutun värisävyn helposti hiljattain käyttöönotetun ja Teknoksen toimittaman sävytysjärjestelmän avulla.

- Tämän päivän todellista asiakaspalvelua ovat muutamien satojen metrien toimitukset, joissa profiilit ja värit poikkeavat valtavirrasta. Koskisen tekee erikoistilauksetkin kustannustehokkaasti ja täsmällisesti oikeaan aikaan ja paikkaan toimitettuina.

Muista myös lopullinen maalaus!

Tehdasolosuhteissa tehdyn maalauksen lopputulos on aina tasaisempi kuin ulkona itse tehty, koska puun kosteus ja maalausolosuhteet sekä maalin levitysmäärä on aina vakioitu.

Pintamaalattujen ulkoverhouspaneelien hankkiminen on kustannustehokasta, sillä se säästää rakentamisessa aikaa muihin työvaiheisiin. Lopullinen, valmis ja maalitoimittajien suositusten mukainen pinta saavutetaan kuitenkin vasta kolmannen maalauskerran jälkeen. Näin puu saadaan optimaalisesti suojattua ja sen käyttöikä sekä huoltomaalausväli pitenevät.

Asiakas voi halutessaan tilata Koskiselta myös valmiiksi kolmeen kertaan maalatun tuotteen.


Timo Piispanen, tuotepäällikkö, Koskisen sahaus ja jalostus.

Timo Piispanen, tuotepäällikkö, Koskisen sahaus ja jalostus.