Puunjalostus19.05.2017

Loota-rumpusetissä soi suomalainen puu

Loota on suomalainen, käsityönä valmistettu rumpusetti, jossa on samassa paketissa bassorumpu, virveli sekä symbaali ja hi-hat. Loota valmistetaan suomalaisesta tiheäsyisestä ohutviiluvanerista.

Mika Lilja kehitti vanerista valmistetun Loota-rumpusetin

Loota Percussionin taustalla on 40-vuotias perheenisä ja muusikko Mika Lilja, jolla on yli 20 vuoden kokemus useiden suomalaisten menestysartistien rumpalina. Idea Lootaan lähti jo vuonna 2011. Rumpalina Lilja törmäsi usein tilanteisiin, joissa piti soittaa rumpuja hiljaa akustisia instrumentteja kompaten.

- Kokeilin aluksi erilaisia perkussiovaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei tuntunut sopivalta, koska olin tottunut soittamaan enimmäkseen perinteistä rumpusettiä. Niinpä aloin itse kehittelemään akustiseen musiikkiin sopivaa rumpusettiä, jota olisi helppo soittaa ja kuljettaa mukana, kertoo Mika Lilja, Loota Percussionin kehittäjä.

Ensimmäisen Loota-setin Lilja kehitti omiin tarpeisiinsa vuonna 2011. Varsin pian hän huomasi, että rumpusetti kiinnosti myös muita muusikoita. Koska kysyntää riitti, Lilja perusti oman yrityksen vuonna 2015, ja näin Loota on nykyisin kaikkien muusikoiden saatavilla.

Koska Lilja on itsekin pitkän uran tehnyt muusikko ja rumpali, hän ymmärtää hyvin millaisia ominaisuuksia akustiselta rumpusetiltä vaaditaan. Lootaa kehittäessä hän kiinnitti huomiota etenkin siihen, että soittoasento on hyvä ja rumpusettimäinen. Lootassa on myös ainutlaatuinen soundi, ja se kulkee kätevästi muusikon mukana.

Loota onkin otettu hyvin vastaan muusikoiden keskuudessa. Nykyään Lootalla soittavat mm. Mikko Kaakkuriniemi Elastisen taustabändistä, Sami Osala Sunrise Avenuesta, Mikko von Hertzen Von Hetzen Brotherista sekä Anssi Nykänen.

Ohutviiluvaneri viimeistelee Lootan

Lootan valmistukseen käytetty materiaali on tärkeä osa soittimen kestävyyttä ja soundia. Lilja päätyi käyttämään Koskisen ohutviiluvaneria KoskiPly birchia hyvän saatavuuden ja erittäin korkean laadun ansiosta.

- Tällaisessa soittimessa ja sen tuotannossa täytyy pystyä luottamaan materiaalin tasaiseen ja hyvään laatuun. Ohutviiluvaneri sopii mielestäni täydellisesti Loota-setin rakennusmateriaaliksi sen kestävyyden, ulkonäön ja tasaisen laadun vuoksi. Suomen vaihteleva ilmasto on erittäin vaativa puusta valmistetuille soittimille, mutta Loota-setti kestää sen hyvin. Lisäksi koivun ulkonäkö on kaunis, mikä sopii hyvin suomalaiseen käsityöhön, valottaa Lilja syitä materiaalivalintansa taustalla.

Vaikka Loota on saanut hyvän vastaanoton muusikoiden keskuudessa, tuotekehitystyö rumpusettien kanssa jatkuu. Loota-percussionin tuoteperhe kasvaa koko ajan ja kehitteillä on uusia tuotteita.

- Keväällä 2017 kauppoihin on tulossa Loota Block -rumpuja sekä Loota piccolo snare drum. Tulevat rummut ovat soittimia, jotka voi lisätä Loota-setin ympärille antamaan lisäväriä äänimaisemaan tai käytettäväksi muunlaisissa perkussioseteissä, kertoo Lilja Lootan tulevaisuudesta.


Loota Percussion –rumpusettiä myyvät useat jälleenmyyjät ympäri Suomen. Lisäksi Lootan voi ostaa Lootan verkkokaupasta.

Lisätietoja tuotteesta löytyy Loota Percussionin nettisivuilta ja soittonäytteitä yrityksen YouTube-tililtä.