Puunjalostus11.06.2012

Koskisen vanerituotteet vahvistavat uusia rahti- ja kalastusaluksia

Kalastusalusten ja laivojen seinä- ja kansimateriaaleilta vaaditaan erityisen korkeaa lujuutta, kosteudenkestävyyttä ja hyvää hygieniaa. Koskisen levyteollisuuden kärkituotteet ovat DNV:n sertifioimia ja vastaavat vaativiinkin asiakastarpeisiin.

Koskisen levyteollisuuden vanerituotteet toimivat erityisen hyvin kalastus- ja rahtialusten kansi- ja seinäverhoilun materiaalina. Koskisen Ruotsin myyntiedustustossa työskentelevä myyntipäällikkö Annika Kristiansson kertoo tuotteiden olevan kysyttyjä etenkin Norjan ja Tanskan varustamo- ja kalastusalusmarkkinoilla.

- Koskisen vanerituotteet täyttävät tiukimmatkin turvallisuus- ja hygieniavaatimukset. Kalastus- ja rahtialuksiin soveltuvat vanerilevyt on käsitelty tahraamattomalla ja hajuttomalla pinnoitteella, jonka ansiosta niitä on turvallista käyttää aluksissa, joissa kuljetetaan elintarvikkeita. Levyjen pinta on myös helppo pitää puhtaana, Kristiansson listaa tuotteiden etuja.

Koskisen levyteollisuuden tuotteista erilaisiin laivoihin soveltuvat KoskiForm, KoskiFutura, KoskiDeck, KoskiDiamond, KoskiCarat ja KoskiCrown.

- Uusien kalastusalusten rakentaminen on ollut vuoden vaihteen jälkeen hienoisen taantuman takia lähestulkoon pysähdyksissä. Kun markkinat alkavat taas vetämään, tuotteemme ovat taatusti kysyttyjä, Kristiansson uskoo.