Puunjalostus23.05.2011

Koskisen vaneri vahvistaa Majavatuotteen perävaunuja

Majavatuotteen peräkärryssä on käytetty pohjalevynä Koskisen vaneria.

Majavatuotteen peräkärryssä on käytetty pohjalevynä Koskisen vaneria.

”Koskisella on äärimmäisen hyvä markkinatuntemus. Siellä tiedetään, millainen tuote on paras juuri meille”, sanoo Majavatuotteen perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Petri Holappa.

Majavatuote Oy panostaa kestäviin ja pitkäikäisiin tuotteisiin, joiden valmistuksessa käytetään vain laadukkaita materiaaleja. Majavatuotteen ja Koskisen yli kymmenvuotisen yhteistyön aikana yrityksen tuotevalikoima on laajentunut siten, että tällä hetkellä Majavan peräkärryihin toimitetaan pitkälti yli toistakymmentä erilaista mittatilaustyönä valmistettua vanerituotetta.

Saumattomasti sopiva

Viime vuonna Majavan perävaunuja ja venetrailereita toimitettiin Suomeen ja kansanvälisille asiakkaille yhteensä yli 7000 kappaletta. Perävaunujen pohjassa olevaa KoskiCrown -vaneria on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

- Näissä tuotantoluvuissa määrämittaan valmistetut ja saumattomasti peräkärryyn sopivat tuotteet ovat ykkösasia. Meillä ei ole aikaa miettiä, sopiiko tuote peräkärryyn vai ei saatikka lähteä työstämään sitä.

- Koskisen KoskiCrown on kestävä ja laadukas vaneri, jonka tilaukset ja toimitukset pelaavat varmasti. Sen enempää ei kai voi toimittajalta vaatia, Petri Holappa naurahtaa.

Puhtaasti kotimainen

Sastamalassa toimiva Majavatuote Oy on vuonna 1990 perustettu Suomen suurin henkilöautojen perävaunuja ja venetrailereita valmistava yritys. Vuonna 2010 yritys työllisti 35 henkilöä ja sen liikevaihto oli noin 6,9 miljoonaa euroa. Vahvasti kasvuhakuisen ja Euroopan markkinoille suuntaavan yrityksen liikevaihtotavoite kuluvalle vuodelle on jo noin 10 miljoonaa euroa.

Petri Holapan mukaan kotimaisuus ja kotimainen valmistus ovat Majavatuotteelle kunnia-asioita.

- Valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa, ja pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon Suomessa valmistettuja osia. Majavatuotteella on myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä avainlipputunnus.

Koskista ja Majavaa yhdistävät kotimaisuuden lisäksi sertifioinneilla todennettu laatu ja ympäristöystävällisyys: Myös Majavatuotteella on ISO 9001:2008 laatusertifikaatti sekä ISO 14001:2004 ympäristösertifikaatti.

- Jatkossa satsaamme voimakkaasti vientimarkkinoille. Siksi on tärkeää, että myös käyttämillä vanerituotteilla on EU:n tyyppihyväksyntä, Holappa päättää.