Puunjalostus11.06.2012

Koskisen levyteollisuus investoi uuteen värjäyslinjaan

Uuden värjäyslinjan myötä tuotteiden väriskaala laajeni huomattavasti.

Uuden värjäyslinjan myötä tuotteiden väriskaala laajeni huomattavasti.

Koskisen Järvelän vaneritehtaalla otettiin keväällä käyttöön uusi värjäyslinja. Usean sadan tuhannen euron arvoinen investointi mahdollistaa sisustus- ja huonekaluteollisuuden tarpeisiin valmistettavien vaneri- ja lastulevyjen värjäämisen asiakkaiden toivomiin väreihin.

Värjäys tehdään yksi puoli kerrallaan, mikä mahdollistaa eriväriset pinnat samassa levyssä. Levyjen kulutuksenkestoa voidaan lisätä pinnoittamalla ne kuumapuristimella värjäyksen jälkeen.

- Uuden linjan myötä tuotteiden asiakaskohtainen räätälöitävyys ja levyjen väriskaala laajenivat merkittävästi. Levyjä voidaan värjätä tismalleen asiakkaan toivomaan sävyyn ja valmistaa kappalemääräisesti vaikkapa vain yhden maalipurkin verran, toimitusjohtaja Pekka Päkkilä kertoo.

Huhtikuun puolessa välissä Koskisella vieraili kymmeniä koti- ja ulkomaisia asiakkaita tutustumassa uuteen värjäyslinjaan ja sillä ajettaviin tuotteisiin. Yksi heistä oli sveitsiläinen Sperrag, jonka päätoimiala on vanerin tuonti eri puolilta maailmaa sveitsiläisille puutavarakauppiaille.

Uudella värjäyslinjalla ajettujen vanerilevyjen kirkkaat värit ja pinnan tasalaatuisuus olivat Sperragin toimitusketjusta vastaavan päällikön Esther Wyrschin mieleen.

- Sveitsin markkinat ovat muihin Euroopan maihin verrattuna pienet ja tilaukset usein varsin erikoisia. Kilpailu on kovaa etenkin vakiovanereissa. On tärkeää, että meillä on Koskisen kaltainen kumppani, jolla on valmius korkealaatuisten erikoistuotteiden toimituksiin, Wyrsch toteaa.