Puunjalostus11.10.2011

Koskisen lastulevytuotevalikoima uudistuu

Puunsyypintakuvio saa seurakseen neljä uutta variä.

Puunsyypintakuvio saa seurakseen neljä uutta variä.

Uusi pintakuviointi ja uudet kuosit raikastavat KoskiMel-lastulevytuotteiden valikoimaa.

- Uusi pintamuoto näyttää ja tuntuu aidolta puun syykuviolta. Pintakuvion vuorotellen vaihtuvat matta- ja kiiltokuviot luovat kolmiulotteisen vaikutelman ja pinnan korkeusvaihtelut näyttävät suuremmilta kuin todellisuudessa ovatkaan, Koskisen myyntipäällikkö Jari Laine kuvailee.

Puunsyyn, kristallin-, softin ja sileän pintamanttelin lisäksi lastulevytuotteiden valikoimaa täydentävä uusi, voimakkaampi puunsyykuvio sopii Laineen mukaan hyvin muun muassa kalusteovimateriaaliksi ja myymäläkalusteisiin.

- Lähiviikkoina valitsemme uuden pintamanttelin kaveriksi neljä tai viisi uutta pinnoitetta, joita uusi pintakuvio tukee. Niiden avulla saamme raikastettua ja nykyaikaistettua laajan kuosivalikoimamme, Laine jatkaa.

Myös Koskisen raakalastulevytuotteiden varastovalikoimaa on uudistettu vastaamaan aiempaa paremmin markkinoiden tarpeisiin.

- Jatkossa kaikki raakalastulevytuotteet saa varastostamme P2- ja P5 -laatuna. P1-, P4- ja P6 –laatuja toimittamme erikseen sovittaessa.

Uusi, entistäkin kestävämpi KoskiMel Table top

KoskiMel-tuotevalikoima tulee loppuvuoden aikana laajentumaan myös täysin uudella tuotteella, KoskiMel Table topilla.

KoskiMel Table top –levyt ovat kulutuskestäviä, sillä ne pinnoitetaan erikoisvahvalla melamiinikalvolla. Muun muassa pöydän kansiin, julkisten tilojen ja koulujen kalusteisiin suunniteltuun KoskiMel Table top –levyyn voidaan laittaa pintakalvon alle erillinen aluskalvo, jolla levyn pintaan saadaan lisää iskulujuutta ja kulutuskestävyyttä.

- KoskiMel Table topin hankaus- ja naarmutuskestävyys tulevat olemaan samaa luokkaa kuin rullalaminaatilla. Aluskalvon kanssa levyn pinnan kulutuskestävyys on testiemme mukaan jopa kymmenkertainen normaaliin melamiinipinnoitteeseen nähden, Koskisen levyteollisuuden tuotepäällikkö Jukka Rautiainen kertoo.

Rautiaisen mukaan uusi KoskiMel Table top tulee myyntiin vuoden vaihteessa. Tuotekehitysprojektia on viety eteenpäin yhdessä Iskun kanssa, joka käyttää levyä koulu- ja julkisten tilojen kalusteisiinsa.

- KoskiMel Table top tulee olemaan edullisempaa kuin rullalaminaatti. Table top -melamiinikalvo yhdessä aluskalvon kanssa voidaan lukea laminoiduksi tuotteeksi, joten jatkossa se voi kilpailla esimerkiksi julkisten tilojen pintamateriaalien kilpailutuksissa laminaatin kanssa, Rautiainen vinkkaa.