Puunjalostus15.04.2010

KoskiLaser 3D:n kehitystyö on valmis!

KoskiLaser 3D vanerilevy stanssien valmistukseen.

KoskiLaser 3D vanerilevy stanssien valmistukseen.

Koskisen vaneriteollisuus on maailmankuulu innovatiivisesta tuotekehityksestään. Mm. lääke-, savuke- ja kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin kehitetty KoskiLaser 3D on viimeisin esimerkki yhtiön jatkuvasta ja asiakaslähtöisestä tuotekehityksestä ja siitä, kuinka suomalainen vaneri löytää tiensä vaativiin käyttökohteisiin ympäri maailmaa.

Vaneriteollisuuden tuotepäällikkö Tomi Kivistön mukaan piensarjoina valmistettavat erikoistuotteet ovat kuuluneet Koskisen valikoimaan niin kauan kuin Järvelässä on valmistettu vaneria. Vanerituotteiden tuotekehityksessä on pyritty aina tekemään alan pioneerina ratkaisuja, joita kilpailijat vasta suunnittelevat. Yksi sellainen on KoskiLaser 3D –vaneri, (only in english)  joka on kehitetty stansseja pakkaustensa valmistuksessa käyttävän teollisuuden tarpeisiin.

- Stanssausteknologian kehityksen takia peruslevyn vaatimukset ovat koventuneet: sen tulee pysyä suorana, kestää satojatuhansia iskuja ja säilyttää mittatarkkuutensa. Asiakkailta saamamme palautteen perusteella KoskiLaser 3D on vastannut erinomaisen hyvin sille asetettuihin tavoitteisiin, Kivistö kertoo.

Omia tuotteita ja tietotaitoa

KoskiLaser 3D:n salaisuus on sen sisuksessa, joka on yhdistelmä konsernin eri tuotteita ja tietotaitoa. Uuden sukupolven tuotetta on kehitetty neljän vuoden ajan, mutta vasta nyt Kivistö on tyytyväinen KoskiLaserin tuotereseptiin. KoskiLaser 3 D:n valmistukseen kehitetyllä POMMS- (Power Orientated Micro Multiplex Stabiliser) teknologialla pyritään saavuttamaan haastavimmatkin asiakasvaatimukset.

- Tuotteen kysyntä on ollut ilahduttavan hyvä. Koska KoskiLaser muodostuu kokonaisuudessaan Koskisen omista tuotteista, sitä pystytään valmistamaan ja toimittamaan joustavasta ja nopeasti. Kiitos tästä kuuluu koko pdt:n ja Hirvensalmen yksikön tuotekehitystiimille.

KoskiLaserin ohella koskisen on kehittänyt jo astetta laadukkaamman tuotteen, KoskiLaser 3D Premiumin, joka on valmistettu kokonaan erikoisvanerista. Se kilpailee ominaisuuksillaan läpilaminaattilevyn kanssa ja on vielä pientä hienosäätöä vailla.

- Premium-levy on vielä kestävämpi ja pitkäikäisempi kuin edeltäjänsä, mutta toki se näkyy myös levyn hinnassa. Toisaalta tällaisen tuotteen käyttäjälle hinta ei ole este, Kivistö pohtii.

Jatkuvaa tuotekehitystä

Tomi Kivistön mukaan erikoisvanerien suunnittelu ja kehittäminen ovat haastavaa ja mielenkiintoista työtä. Tuotekehitysvaiheessa levyn toimivuutta erilaisissa käyttöolosuhteissa testataan tarkasti. Yleisimpiä testauskohteita ovat lujuusominaisuudet sekä mekaaniset ominaisuudet, kuten sään- ja iskunkestävyys.

- Kun asiakas on hyväksynyt tuotteen ja tehnyt tilauksen, levyt pinnoitetaan asiakkaan toiveiden mukaisella pinnoitteella, sahataan erikoismittoihin ja varustetaan yksilöllisillä työstöillä: reunapontein tai –kuvioin ja porauksin, jotta asentaminen käyttökohteessa sujuu nopeasti ja helposti. Shanghain maailmannäyttelyn toimitukset ovat hieno esimerkki tuotantomme joustavuudesta: kohteeseen toimitettiin yli 1000 erilaisilla työstöillä varustettua vanerilevyä. Pienimmistä pienimmät toimituksemme ovat puolestaan olleet yhden tai jopa puolikkaan paketin kokoisia, Kivistö kertoo.

Yli 20 vuotta Koskisen vaneritehtaalla työskennellyt Kivistö tuntee Koskisen laser- ja dekoratiiviset tuotteet läpikotaisin. Myyntikonttoreiden ja asiakkaiden neuvominen tuotteisiin liittyvissä asioissa onkin hänen tärkein työtehtävänsä. Monipuolinen työ ja tuotteiden jatkuva kehittyminen haastavat hänet opiskelemaan jatkuvasti uutta.

- Esimerkiksi juuri stanssien tekemisestä saa valtavasti uutta tietoa jokaisella asiakasvierailulla, hän toteaa.