Puunjalostus15.04.2010

"KoskiKantissa hinta ja laatu ovat kohdallaan"

KoskiKant soveltuu esimerkiksi hyllylevyksi

KoskiKant soveltuu esimerkiksi hyllylevyksi

Yhteistyö on helppoa silloin kun toimitukset pelaavat, laadussa ei ole reklamoitavaa ja hintakin on kilpailukykyinen. Kysy vaikka Polywoodin toimitusjohtajalta.

Koskisen lastulevyteollisuuden asiakkaisiin lukeutuva Oy Polywood Finland Ab on Koskenkylässä, Pernajan kunnassa toimiva puualan yritys, jonka parasta osaamisaluetta ovat myymälä- ja julkiskalusteet sekä melamiini-, laminaatti- ja puukalusteet.

Polywoodin liikevaihdosta noin 20 prosenttia muodostuu yksityisasiakkaille myytävästä LUX KOTI -tuoteperheestä, joka sisältää keittiö- ja kylpyhuonekalusteet, liukuovet sekä muut kodin säilytysjärjestelmät. Valtaosa eli noin 80 prosenttia liikevaihdosta syntyy myymälä- ja julkiskalusteissa. Yrityksen asiakkaisiin lukeutuvat mm. Metos, Kesko ja Väino Korpinen, jotka ovat omien alojensa markkinajohtajia.

Laman myötä ja kenties sen herättelemänä Polywood teki harvinaisen rohkean päätökseen ja investoi kuluttajamyyntiin.

- Kun isot myymäläkalusteasiakkaamme jäädyttivät tilauksensa, huomasimme, että toimintamme on turhan vahvasti yhden jalan varassa. Päätimme satsata kuluttajamyyntiin, sillä vaikka omakotirakentaminen ja remontoiminen hiljenisikin, niin kokonaan se ei lopu koskaan, toimitusjohtaja Kim Forsman aprikoi.

Lama kasvatti

Vuonna 1994 perustettu ja kaksi vuotta sitten sukupolven vaihdoksen tehnyt Polywood tavoittelee voimakasta kasvua, josta saatiin esimakua jo viime vuonna. Yritys on parhaillaan avaamassa kolmatta uutta LUX KOTI -myymäläänsä Espoon Bemböleen. Viime vuonna vastaavat liikkeet avattiin Järvenpäähän ja Porvooseen. Talouden taantumasta huolimatta Forsman uskoo kuluttajamyynnin kasvuun.

- Pari vuotta sitten vauhti näytti todella hurjalta. Sitten tuli lama ja nopea pudotus. Kilpailu koveni, jouduimme tinkimään katteista ja miettimään tehokkuuttamme. Ketään ei onneksi jouduttu irtisanomaan. Nyt sisällä olevien tarjousten pohjalta tilanne näyttäisi jo olevan kohenemaan päin. Kaiken kaikkiaan minulla on jo varsin luottavainen fiilis, sillä tulevaisuus näyttää melkoisen paljon viime syksyä valoisammalta, Forsman sanoo.

Polywoodin LUX KOTI -tuoteperheen kanssa samassa hintaluokassa kilvoittelevat mm. Puustelli, Topi- ja ’A la carte –keittiöt. LUX KODIN kilpailueduksi Forsman nimeää yksilölliset ratkaisut, joihin kilpailijat eivät pysty.

- Pystymme valmistamaan keittiöön vaikkapa kaarevan saarekkeen tai erikoispitkiä säilytyskalusteita, sillä tuotantomme ei ole sidottu alalla yleisesti käytettävään 10 senttimetrin mittajakoon, Forsman selventää.

Laatu ratkaisee

 K-kauppiasuralta Polywoodin toimitusjohtaja ja yrittäjäksi ryhtynyt Forsman tuntee myymäläkalusteiden vaatimukset kuin omat taskunsa.

- Hyvä myymäläkaluste on riittävän järeästä materiaalista valmistettu, pitkäikäinen ja päivittäistä kulutusta sekä pesua kestävä. Kovin heppoiset kalusteet ovat vuoden käytön jälkeen entisiä.

Polywoodin keittiö- ja myymäläkalusteet on valmistettu Koskisen 16 millimetrisestä, valmiiksi reunanauhoitusta KoskiKant-levystä, jonka tasalaatuisuuteen Forsman on erityisen tyytyväinen.

- Levyjen reunanauhat ovat aina paikoillaan, eikä reklamaatioita ole tarvinnut tehdä kertaakaan. KoskiKantissa hinta ja laatu ovat kohdillaan, hän vakuuttaa.

Forsman sanoo lastulevyn sopivan erinomaisen hyvin kodin kiintokalusteiden materiaaliksi. Lujuusominaisuuksiltaan se on jopa massiivipuuta parempi.

- Lisäksi lastulevy on äärimmäisen helposti työstettävä materiaali. Meidän kannaltamme työstön helppous on tärkeää, sillä kaikki kalusteet valmistetaan mittatilaustyönä.


KoskiKantia saa eri väreissä

KoskiKantia saa eri väreissä