Puunjalostus10.02.2014

KoskiFlexistä joulukortiksi

Koskisen joulukortti 2013

Koskisen joulukortti 2013

600 arkkia markkinoiden ohuinta koivuvaneria, KoskiFlexia, ammattitaitoinen painotalo ja ripaus luovuutta. Siinä resepti Koskisen vuoden 2013 joulukorttiin.

Joulukorttiprojekti lähti käyntiin melko myöhään syksyllä, kun alettiin pohtia tulevaa joulua sekä henkilökunnan, asiakkaiden ja yhteystyökumppaneiden muistamista. Alusta lähtien oli selvää, että Koskisen haluaa kiittämisen ohella antaa muiston itsestään. Sen vuoksi oli luontevaa painaa joulukortti omalle tuotteelle.

Taipuisuus tarjoaa useita käyttömahdollisuuksia

KoskiFlex on nimensä mukaisesti ohutta ja taipuisaa materiaalia. Koskisen joulukortti painettiin 0,4 mm:n paksuiselle 2-ply-arkille, mutta tuotetta on saatavana aina 2,5 mm paksuuteen asti. Taipuisuuden tuomat edut tulevat parhaiten esille alle 2 mm materiaalivahvuudella. Laaja valikoima paksuuksia tuo paljon mahdollisuuksia myös käyttökohteisiin. KoskiFlexistä voi valmistaa niin valaisimia kuin pienoismalleja ja tietysti erilaisia etikettejä ja kortteja, kuten käyntikortteja.

- Kotimaassa KoskiFlexin myynti etenkin valaisimiin ja käyntikortteihin on ollut viime aikoina kasvussa. Mukavaa, että asiakkaat ovat löytäneet näin ainutlaatuisen tuotteen, kertoo koivutuoteteollisuuden myyntipäällikkö Raimo Kämppi.

KoskiFlexin etuja ovat myös ekologisuus, veden- ja lämmönkestävyys sekä mahdollisuus värjäykseen, vahaukseen tai lakkaukseen. Lisäksi KoskiFlexiä voidaan työstää puuntyöstöön tarkoitetuilla koneilla, joten esimerkiksi vesi- ja laserleikkaus ovat mahdollisia.

Painopintana ainutlaatuinen

KoskiFlex oli alusta asti selvä valinta, kun päätettiin joulukortin painamisesta, sillä ohut koivuvaneri tuo painotuotteisiin aidon puun tunnun, mihin erilaiset kartongit eivät pysty. Samalla se elävöittää kuvaa, joka halutaan vanerille painaa.

- Painojäljestä tulee jopa yllättävän hyvä. Terävyys ja värikylläisyys pystytään säilyttämään pienemmissäkin teksteissä ja yksityiskohdissa, kertoo Markprintin tuotepäällikkö Tuomo Honkavaara.

Markprintillä on usean kymmenen vuoden kokemus vaativista painotöistä ja tälläkin kertaa painotalo oli innokas ottamaan haasteen vastaan. Koskisen joulukortti painettiin digipainossa, mutta Markprintillä on tarjottavana myös kaksi muuta vaihtoehtoa, joita voidaan käyttää KoskiFlexille painettaessa eli tulostusmenetelmä sekä UV-offset.

KoskiFlexille painettaessa on tärkeää ottaa huomioon, että lämpötila ja ilmankosteus ovat kohdillaan, jottei materiaali käpristy. Markprintillä on tuotantotiloissaan käytössä ilmankosteutusjärjestelmä, jonka tarkoitus on pitää huolta siitä, että painomateriaali pysyy kuosissaan.

Koskisen joulukorttia tehtäessä ongelmaksi oli koitua materiaalin liiallinen kaareutuminen, mutta onneksi Markprintillä oli tarjota vaihtoehto alkuperäisen  painosuunnitelman varalle. Kaiken kaikkiaan Honkavaara pitää KoskiFlexiä mielenkiintoisena painomateriaalina.

- Painaminen KoskiFlexille on haastavaa mutta hauskaa. Tärkeintä on tehdä tällaiselle projektille hyvä aikataulutus ja aloittaa suunnittelu hyvissä ajoin ennen deadlinea, koska KoskiFlexille painamisessa eivät toimi samat lainalaisuudet kuin tavalliselle paperille tai kartongille painettaessa, Honkavaara valottaa.

Joulukortti ei jäänyt viimeiseksi projektiksi, jonka Koskisen ja Markprint aikovat toteuttaa KoskiFlexille. Työn alla ovat jo Koskisen käyntikortit, joiden odotetaan valmistuvan parin viikon sisällä.

KoskiFlexin vakiomitat ovat 1200 x 1200 mm ja 1450 x 1450 mm. Toimitusaika vaihtelee 4-6 viikkoon tilauksesta. Lisätietoja myyntipäällikkö Raimo Kämpiltä, p. 050 516 8922.