Puunjalostus15.09.2010

KoskiFlex taipuu vaikka käyntikorteiksi!

Värit toistuvat erinomaisesti KoskiFlexin pinnalta.

Värit toistuvat erinomaisesti KoskiFlexin pinnalta.

Koskisen innovatiivisen tuotekehityksen viimeisin helmi, KoskiFlex, on niin ohutta ja joustavaa vaneria, että se sopii vaikkapa käyntikorttien tai erilaisten sisustustuotteiden materiaaliksi.

Markkinoiden ohuinta, vahvinta ja joustavinta koivuvaneria edustava KoskiFlex on tällä hetkellä ainoa laatuaan. Pitkän kehitystyön tuloksena syntyneen rakenteen ja pinnan erinomaisen väristoistokyvyn ansiosta KoskiFlexille voi painaa lähes mitä tahansa.

- KoskiFlex tuo kokonaan uusia käyttömahdollisuuksia ja asiakassegmenttejä ohuiden vanerituotteiden käyttöön. Se käy erilaisiin erikoispainotuotteisiin ja sisustuselementteihin, kuten käyntikortteihin, kirjojen kansiin, kortteihin, lahjatavaroihin, markkinointimateriaaleihin tai vaikkapa lampunvarjostimiin. Hienopapereihin ja kartonkeihin verrattuna se on toki kallis, mutta niissäpä ei olekaan aitoa puun tuntua, Koskisen koivutuoteteollisuuden vientipäällikkö Heikki Kiesilä kehaisee.

”Mielikuvitus rajana”

Kiesilän mukaan KoskiFlexin markkinanäkymät näyttävät varsin valoisilta. Tuote on herättänyt jo etukäteen runsaasti kiinnostusta ja sitä on tilattu testeihin aivan uudentyyppisille asiakkaille.

- Syksystä alkaen KoskiFlexia on saatavilla sekä Koskiselta että tukkureilta. Lokakuussa saamme uuden puristimen, jonka myötä tuotantoon tulee lisää kapasiteettia, hän lupaa.

KoskiFlexin vakiomitat ovat 1450 x 1450 ja 1200 x 1200 millimetriä, jonka lisäksi sitä voidaan toimittaa asiakkaan toivomissa mitoissa, painokoneen mukaan.

- Taidekartonkeihin verrattuna KoskiFlex pysyy painettaessa loistavasti mitoissaan. Siinä on tiukka pinta, joka ei veny ja sen jälkikäsittely on helppoa. Kokonaisuudessaan KoskiFlexin hyödyntämisessä erilaisiin käyttötarkoituksiin on vain mielikuvitus rajana, Kiesilä toteaa.

Maailman parasta painojälkeä

Keskellä hikistä heinäkuuta lahtelaisen painotalo Markprintin kellarissa käy kuhina. Maailman parasta painoteknologiaa edustava Heidelberg Speedmaster puskee erilaisia painotuotteita ulos parhaimmillaan jopa 10 000 arkkia tunnissa. Kaksi vuotta vanhalla, lähes kahden miljoonan euron investoinnin vaatineella offset-painokoneella on tehty uunituoreita painokokeiluja myös KoskiFlexille. Koskisen Brand Coordinator Joona Kallinen pyörittelee ohuen ohutta vaneria käsissään ja tutkii painojälkeä.

- Värien toisto ja tarkkuus alkavat olla kohdillaan. On hienoa huomata, että myös erilaiset erikoislakkaukset toimivat KoskiFlexissä mainiosti, hän myhäilee.

Kirjapaino Markprint Oy:n tuotepäällikkö Tuomo Honkavaaran mukaan ohuen ohut vaneri on painotalon näkökulmasta varsin mielenkiintoinen uutuustuote.

- KoskiFlex sopii asiakkaille, jotka haluavat painotuotteeltaan aitoa puun tuntua ja ovat valmiita satsaamaan siihen myös taloudellisesti. Voisin kuvitella, että erilaiset puu- ja metsäalaan, metsästykseen ja retkeilyyn liittyvät yritykset ovat siitä erittäin kiinnostuneita.

Markprintin kalustolla KoskiFlexiä voidaan hyödyntää monenlaisten tuotteiden painamiseen. Painokokeiluissa sille on jo löydetty omat asetuksensa.

- Painamisessa KoskiFlex käyttäytyy normaalia paksumman kartongin tavoin. Painojäljessä se kestää erinomaisen hyvin lähemmänkin tarkastelun, Markprintin tuotantojohtaja Matti Pukkila vakuuttaa.