Puunjalostus20.12.2012

Joustava KoskiFlex taipuu vaikka käyntikorteiksi

Joustava KoskiFlex taipuu vaikka käyntikorteiksi

Koskisen innovatiivisen tuotekehityksen helmiin lukeutuva KoskiFlex on niin ohutta ja joustavaa vaneria, että se sopii jopa erilaisten korttien tai sisustustuotteiden materiaaliksi. Markkinoiden ohuinta, vahvinta ja joustavinta koivuvaneria edustava KoskiFlex on tällä hetkellä ainoa laatuaan.

Pitkän kehitystyön tuloksena syntyneen rakenteen ja pinnan erinomaisen värintoistokyvyn ansiosta KoskiFlexille voi painaa lähes mitä tahansa.

- KoskiFlex tuo kokonaan uusia käyttömahdollisuuksia ja asiakassegmenttejä ohuiden vanerituotteiden käyttöön. Se käy erilaisiin erikoispainotuotteisiin ja sisustuselementteihin, kuten käyntikortteihin, kirjojen kansiin, postikortteihin, lahjatavaroihin, markkinointimateriaaleihin tai vaikkapa lampunvarjostimiin. Se on toki arvokkaampaa kuin hienopaperit ja kartongit, mutta niissäpä ei olekaan aitoa puun tuntua, Koskisen koivutuoteteollisuuden myyntipäällikkö Raimo Kämppi kehaisee.

Mielikuvitus rajana

Raimo Kämpin mukaan KoskiFlexin markkinanäkymät näyttävät varsin valoisilta. Tuote on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja sitä on tilattu testeihin aivan uudentyyppisille asiakkaille.

KoskiFlexin vakiomitat ovat 1450 x 1450 ja 1200 x 1200 millimetriä, jonka lisäksi sitä voidaan toimittaa asiakkaan toivomissa mitoissa, painokoneen mukaan.

- Taidekartonkeihin verrattuna KoskiFlex pysyy painettaessa loistavasti mitoissaan. Siinä on tiukka pinta, joka ei veny ja sen jälkikäsittely on helppoa. Kokonaisuudessaan KoskiFlexin hyödyntämisessä erilaisiin käyttötarkoituksiin on vain mielikuvitus rajana.

Aitoa puun tuntua

Lahtelaisessa painotalo Markprintissä KoskiFlexiä käytetään kokenein ottein. Tuotepäällikkö Tuomo Honkavaaran mukaan ohuen ohut vaneri on painotalon näkökulmasta varsin mielenkiintoinen tuote.

- KoskiFlex sopii asiakkaille, jotka haluavat painotuotteeltaan aitoa puun tuntua ja ovat valmiita satsaamaan siihen myös taloudellisesti. Erilaiset puu- ja metsäalaan, metsästykseen ja retkeilyyn liittyvät yritykset ovat siitä varmasti erittäin kiinnostuneita.

Markprintin kalustolla KoskiFlexiä voidaan hyödyntää monenlaisten tuotteiden painamiseen.

- Painamisessa KoskiFlex käyttäytyy normaalia paksumman kartongin tavoin. Painojäljessä se kestää erinomaisen hyvin lähemmänkin tarkastelun, Honkavaara päättää ja pyörittelee käsissään KoskiFlexille painettuja käyntikortteja.