Puunjalostus09.01.2012

Iskunkestävää tuotekehitystä

KoskiMel Table top

KoskiMel Table top

Koskisen ja huonekaluvalmistaja Iskun yhteistyö on kehittynyt viime vuosina tiiviiksi kumppanuudeksi, jonka myötä molempien tuotevalikoima on saanut uusia vahvistuksia.

Viime vuoden lopulla lanseerattu KoskiMel Table top-levy on kehitetty yhdessä Iskun kanssa. Koulu- ja julkisten tilojen kalusteisiin kehitetyt KoskiMel Table top –levyt ovat naarmutuskestäviä, sillä ne pinnoitetaan erikoisvahvalla, alumiinioksidipinnoitetulla kalvolla. Erityistä iskulujuutta ja kulutuskestävyyttä levyihin saadaan laittamalla pinnan alle erillinen aluskalvo. Yhteinen tuotekehitys kertoo kumppanuuden syvyydestä.

Iskun hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa pitää tiivistä vuoropuhelua ja yhteistä tuotekehitystä yhtä tärkeänä kuin teknisesti laadukkaita tuotteita ja kilpailukykyistä hintaa.

- Kotiin ja toimistoihin valmistettavien kalusteidemme tärkeimpiä myyntivaltteja ovat kotimaisuus ja korkea laatu. Samat argumentit pätevät myös koko toimitusketjuumme, Lähteenmaa toteaa.

- Riittävän laadukkaan, skandinaavisen ilmaston kosteusvaihteluja kestävän ja lujan levyn kehittäminen on ollut meille iso haaste. Table top –levyssä on ratkaistu monta ongelmaa myyvästä ulkonäöstä tinkimättä.

Trendien mukana

Isku on suomalainen, Pohjoismaiden johtava huonekalualan perheyritys, joka on suunnitellut, valmistanut, markkinoinut ja toteuttanut toimivia ja viihtyisiä sisustusratkaisuja koteihin ja julkisiin tiloihin jo yli 80 vuoden ajan. Isku on toiminut pitkään myös Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Viime vuosikymmenten aikana yritys on saavuttanut jalansijaa myös Baltian maissa ja jatkaa kansainvälistä kehitystään lähialueilla.

- Meillä on Suomessa jo reilut 30 myymälää ja Helsinkiin Fabianinkadulle on juuri avattu uusi kodin, keittiön ja toimistokalusteiden myymälä, joka on viides sisustusmyymälämme pääkaupunkiseudulla. Myymälöiden lisäksi myyntiverkostoomme kuuluu 50 itsenäistä Isku-kauppiasta eri puolilla Suomea, Lähteenmaa kertoo.

Niin kodin kuin julkistenkin tilojen sisustuksessa trendit elävät jatkuvasti.

- Välillä tehdään paksua ja sitten taas ohuempaa levyä. Korkeakiiltoisuus on ollut pinnalla jo pitkään, mutta maailmalta virtaa jo uusia vaikutteita. Ulkonäön muutoksista huolimatta levyn tulee olla ennen kaikkea kestävä.

”Mielenkiintoista ja haastavaa”

Yli miljoona neliötä vuodessa erilaisia levyjä käyttävä Isku tekee Koskisen kanssa yhteistyötä lähinnä vaativimpien tuotteiden osalta. Uutta KoskiMel table top –levyä Isku käyttää työ- ja oppimisympäristöihin suunnitelluissa kalusteissaan.

- Koskisen puoleen on helppo kääntyä, jos tuotteella on joitakin erikoisvaatimuksia, räätälöintejä tai jos levyn pintaan halutaan esimerkiksi erilaisia kuoseja. Koskiselta voimme tilata myös pienempiä eriä ja luottaa, että saamme tuotteet ajallaan myös nopeaa toimitusaikaa vaativissa tilauksissa.

Lähteenmaan mukaan yhteistyössä törmätään silloin tällöin myös haasteisiin. Isoissa projekteissa toimitusaikataulu on usein erittäin tiukka ja levymateriaali tarvitaan tuotantoketjun alussa. Niistäkin on selvitty lyömällä viisaat päät yhteen.

Koskisen myyntipäällikkö Jari Laineen mukaan yhteisille ideointituokioille on luvassa jatkoa jo lähiviikkoina, kun kumppanukset tapaavat uusia rakenteiden ja teknisten pinnoitteiden kehittämisen merkeissä.

- Uusien tuotteiden ideoiminen on haastavaa ja erittäin mielenkiintoista. Uskon, että se antaa paljon sekä Iskulle että meille, Laine arvioi.


Iskun hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa pitää tiivistä vuoropuhelua ja yhteistä tuotekehitystä yhtä tärkeänä kuin teknisesti laadukkaita tuotteita ja kilpailukykyistä hintaa.

Iskun hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa pitää tiivistä vuoropuhelua ja yhteistä tuotekehitystä yhtä tärkeänä kuin teknisesti laadukkaita tuotteita ja kilpailukykyistä hintaa.