Puunjalostus10.02.2014

KoskiMelin värisävyt päivittyivät uudelle vuosikymmenelle

Uusia KoskiMelin värisävyjä

Uusia KoskiMelin värisävyjä.

Uusien värisävyjen myötä KoskiMel tarjoaa entistä enemmän vaihtoehtoja kalustelevyteollisuudelle.

Viime vuonna Koskisen lastulevyteollisuudessa päätettiin, että on aika päivittää melamiinipinnoitetun lastulevyn KoskiMelin värivalikoima, sillä edellisestä kerrasta oli jo aikaa ja värivalikoima alkoi tuntua vanhahtavalta. Pinnoitetoimittajalta saatiin 40 väriä, joiden kanssa kierrettiin asiakkaita. Asiakastapaamisten yhteydessä 10 värisävyä nousivat ylitse muiden ja asiakkailta saadun palautteen perusteella ne päätettiin ottaa uusina väreinä valikoimaan.

- Tavoitteena oli löytää nykyaikaisia ja raikkaita värejä, joita ei markkinoilla vielä ole, kertoo lastulevyteollisuuden myyntipäällikkö Jari Laine tyytyväisenä uusista väreistä.

Uudet värisävyt pääsevät parhaiten oikeuksiinsa Glossline-pintakuvioinnin kanssa. Sen myötä lastulevyn pintaan saadaan entistä aidomman näköinen puunsyykuvio.

Jatkossa värivalikoimaa on tarkoitus päivittää parin vuoden välein, jotta pysytään entistä paremmin trendien aallonharjalla.

Asiakkailta kiitosta

Uudet sävyt ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta asiakkaissa. Näytepalat lähtivät matkaan tammikuun puolen välin paikkeilla, jonka jälkeen uudet värit ovat olleet tilattavissa.

- Asiakkaat ovat ottaneet uudet sävyt positiivisesti vastaan. Etenkin Tolstoi Tammi ja Mikado Antrazit ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa tukkureissa, kertoo Laine.

Uudet värisävyt antavat paljon mahdollisuuksia kaluste valmistajille, sillä värimaailma vastaa hyvin kuluttajien mieltymyksiä eli vaaleita, pehmeitä ja maanläheisiä sävyjä sekä harmaan eri sävyjä.

- Erityisen hyvin uudet sävyt sopivat kalusteoviin, kuten keittiön kaapin oviin, julkitilakalustukseen sekä perinteiseen huonekaluteollisuuteen, listaa Laine sopivia käyttökohteita.

KoskiMel yleensä reunanauhoitetaan, jotta lopputuloksesta tulee siisti. Kotimaisilla reunanauhatoimittajilla onkin KoskiMelin uusia sävyjä vastaavat nauhat valikoimissaan.

Uudet sävyt suoraan varastosta

Uudet KoskiMelin värisävyt ovat muiden melamiinituotteiden tapaan varastotavaraa eli niitä saa 1-2 viikon toimitusajalla. Tuotteet toimitetaan vakiopaketeissa, mutta myös pientoimituserä on mahdollinen.

- Pientoimituserä voi olla erinomainen vaihtoehto, jos asiakas haluaa lähteä markkinoimaan koe-erää tai on tekemässä projektikohdetta. Pientoimituserällä saadaan asiakkaan tarpeisiin sopiva täsmämäärä, kertoo tuotepäällikkö Jukka Rautiainen.

KoskiMel-kalustelevy on saatava 6-40 mm paksuisena. Uudet sävyt voidaan pinnoittaa myös muilla pintakuvioinneilla, jotka ovat puunsyy, kristalli, soft ja sileä.