Oma koti15.09.2010

Kuopion asuntomessutalo rakentui kumppaniverkoston voimin

Villa Olivia, Herrala Talojen asuntomessutalo Kuopiossa kesällä 2010.

Villa Olivia, Herrala Talojen asuntomessutalo Kuopiossa kesällä 2010

Koskisen Oy oli jälleen näyttävästi esillä kesän asuntomessuilla. Herrala Talojen laajan kumppaniverkoston avulla rakennettu messutalo Villa Olivia sekä kahdessa messukohteessa esillä olleet Kokoa sisustustuotteet herättivät messuvieraiden keskuudessa ansaitusti ihastusta.

Villa Oliviassa messuvieraita miellyttivät erityisesti talon kompakti koko, hyvin jäsennellyt ja avarat sisätilat sekä laajat ulkoterassit. Perinteiseen tyyliin rakennetun suurelementtitalon moderniin ulkonäköön ja tyyliin haettiin vaikutteita Kuopion rännikatujen vanhoista ja tunnelmallisista puutaloista. L-mallisen talon viihtyisälle ja muiden katseilta piilossa olevalle sisäpihalle rakennettiin laajat terassit sekä grillausalue.

- Kokonaisuudessaan tämän vuoden asuntomessutaloa voisi luonnehtia tavallisen perheen tyylikkääksi kodiksi, jossa tilat ja neliöt on suunniteltu kustannustehokkaasti. Kustannukset pysyivät tiukasti kurissa myös rakentamisen aikana, Koskisen taloteollisuuden, Herrala-Talojen, johtaja Kimmo Norojärvi toteaa ja kertoo, että messutalon pohjalta on suunniteltu myös toinen, kattorakenteiltaan yksinkertaisempi ja sitä kautta edullisemmin toteutettavissa oleva malli.

Norojärvi uskoo Villa Olivian sijoittuvan asuntomessujen suosituimman talon äänestyksessä korkealle.

- Talo henkii lämpöä ja kodikkuutta, ja se on rakentajiensa näköinen. Messuvierailta saadun palautteen pohjalta uskoisin sen olevan yksi messujen pidetyimmistä taloista.

Yksilöllisesti suunniteltu

Talon rakennuttajan ja alkuperäisen asukkaan, viisi vuotta rakennusalalla toimineen Sarina Rapon mukaan Villa Olivian suunnittelu lähti liikkeelle Herrala Talojen talokirjasta.

- Löysimme kirjasta mieleisemme talomallin, jonka sisätilat hahmottelin uusiksi ruutupaperille. Olin yllättynyt, kuinka hyvin arkkitehti pystyi lopulta toteuttamaan toiveeni. Halusimme taloon avaraa ja yhtenäistä tilaa, jossa jokaiselle perheenjäsenelle on silti myös oma paikkansa rauhoittumiseen. Lopputuloksesta voi olla oikein ylpeä, Rapo iloitsee.

Kokonaisuudessaan messutalon rakentaminen kesti pihat mukaan lukien hieman alle vuoden. Sarina Rapon mukaan taloa rakennettiin pitkälti omin voimin. Ulkopuolista apua vaatineisiin rakennusvaiheisiin saatiin apua Herra Talojen Talomestarin asiantuntemuksesta ja valmiista kontakteista.

- Salmisen Petri järjesti meille nopeasti oikeat tekijät kuhunkin työvaiheeseen. Rakentamisen aikataulu oli tiukka, kuten messuprojekteissa yleensä, mutta siinä pysyttiin, hän summaa.

 

Mikä Talomestari?

Herrala Talojen Talomestari Petri Salminen auttaa rakennuttajaa hyödyntämään laajaa kumppaniverkostoa talonrakentamisen eri vaiheissa. Talomestari toimii rakentajan ja kumppaniverkoston linkkinä varmistaen samalla, että Herrala Talojen asettamat laatukriteerit täyttyvät myös kumppaniverkoston toimesta. Talomestari toimii asiakkaan apuna rakentamisen eri vaiheissa, suunnittelusta viimeistelyyn saakka.

Lisätietoja: Talomestari Petri Salminen: 020 553 4960

Villa Olivia sisältä

Villa Olivia sisältä