Oma koti20.04.2015

Kaupunkiin vai maalle?

Talopaketin asennus sujui nopeasti ja helposti

Talopaketin asennus sujui nopeasti ja helposti

Omakotitalon rakennusta

”Kerrostalo ja mökki – siinä voisi olla ideaa”, miettivät Lappalaiset vielä muutama vuosi sitten. Eräs päivä he kuitenkin ryhtyivät haaveilemaan, kuinka ihanaa olisi joka aamu herätä luonnon keskeltä. Nyt unelma on toteutunut, ja Lappalaiset asuvat kodissa, jossa yhdistyvät kaupunkiasumisen ja mökkeilyn parhaat puolet. 

Ihana, sujuva arki 

Lappalaiset ovat asuneet uudessa, 160-neliöisessä kodissaan maaliskuusta 2015 asti ja ovat hurjan innoissaan haaveensa toteutumisesta: uusi koti valmistui Lappalaisten unelmatontille, joka on lähellä niin kaupungin keskustaa kuin luontoakin.

− Aivan sairaan hienoa! Täällä on niin valoisaa, kun on lasipintaa lattiasta kattoon, Isko Lappalainen iloitsee.

Lappalaisten perheeseen kuuluu isä, äiti ja 1,5-vuotias lapsi. Arki on lähtenyt rullaamaan omalla painollaan, ja koko perhe on ollut erittäin tyytyväinen uuden kodin pohjaan ja sisustukseen.  

Puu luo kodin 

Lappalaiset alkoivat haaveilla omakotitalosta jo vuonna 2009, mutta ajatus oman talon rakentamisesta sai kypsyä vielä muutaman vuoden ajan. Lappalaisille oli alusta asti selvää, että tuleva koti rakennetaan puusta ja että koti myös sisustetaan suureksi osaksi vaalealla puulla.

− Olemme tottuneet vaimon kanssa kulkemaan metsässä. Puu on luonnollinen materiaali, joka sopii hyvin jokaiseen kotiin, Isko Lappalainen miettii.

Kuusipaneeli luo kotoisan tunnelman

Kuusipaneeli luo kotoisan tunnelman

Lyhyt työmaa-aika yllätti perheen 

Työmaan käynnistymisestä kului tasan 6 kuukautta ja 22 päivää siihen, kun perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin. Lappalaiset olivat varautuneet rakentamaan yli vuoden päivät, joten lyhyempi työmaa-aika otettiin vastaan iloisena yllätyksenä. Elementtien asennus sujui Isko Lappalaisen mukaan rivakasti:

− Maanantaiaamuna Herralan rakennusmiehet saapuivat tontille asennustavaroineen. Sen jälkeen paikalle tuotiin rekkojen kyydissä talon elementit. Rakennusmiehet aloittivat uurastuksensa ja tulosta syntyi melkoista vauhtia. Herralan asentajien toiminta oli hyvin organisoitua, ammattitaitoista ja ystävällistä. He jaksoivat kertoilla uteliaalle isännälle kerta toisensa jälkeen mitä seuraavaksi tapahtuu. 

Herrala ensikertalaisten tukena 

Perhe valitsi Herralan kumppanikseen, koska he kokivat, että saivat Herralalta hyvää palvelua ja kilpailukykyisen hinnan. Hänen mukaansa kaikki tavarat tulivat ajallaan ja hyvin pakattuina. Puutavara ja rakenteet ovat osoittautuneet laadukkaiksi ja kestäviksi.

– Naapuri rakensi omalle tontilleen taloa samaan aikaan. Hän katseli oman työmaansa ja meidän työmaan menoa. Hän sanoi minulle, että jos hän olisi tämän aikaisemmin nähnyt, niin hänkin olisi valinnut Herralan, Lappalainen muistelee. 

Lue lisää perheen rakennusblogista.