Oma koti14.01.2013

Hyvinkään asuntomessut: Slow homing – Active living

Kivenherra, asuntomessut 2013

Kivenherra, asuntomessut 2013

Vuoden 2013 Asuntomessut järjestetään Hyvinkään Metsäkaltevassa, Kravunharjun asuntomessualueella 12.7. – 11.8.2013. Mukana on myös Herrala, jonka messutalo KivenHerra on yksi asuntomessujen etukäteen odotetuimmista kohteista.

Hyvinkään asuntomessujen teemana ja messualueen elämäntyylinä on Slow Homing – Active Living: alueen halutaan viestivän rennosta asumisesta, laadukkaasta elinympäristöstä ja aktiivisen liikunnan läsnäolosta.

Perheen yhteiseen aikaan on kiinnitetty huomiota alueen ympäristösuunnittelussa, joka liittyy vahvasti ulkoiluun ja liikuntaan. Alueelle rakennetaan kaunis keskuspuisto, jonne sijoittuu myös pieni amfiteatteri. Vajaan kilometrin päähän, Vantaanjoen rantaan, on tulossa uimaranta ja koirien uintipaikka. Messualueelle rakennetaan myös katuaukioita, lasten ulkoleikkipaikkoja ja Parkourpuisto. Hiihtoladuillekin pääsee melkeinpä omasta pihasta.

Puhuttelevia kohteita

Hyvinkään asuntomessuille on rakenteilla runsaat kaksikymmentä taloa, joissa esitellään muun muassa tehokasta tilankäyttöä sekä ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Toteutuksen tavoitteita ovat asukaslähtöisyys ja ympäristövastuullisuus.

- Messuille on tulossa erikokoisia taloja, joissa esitellään tehokasta tilankäyttöä ja ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Uskon, että jokainen rakennusluvan saaneesta messutalosta tulee omalla tavallaan puhuttelemaan messukävijöitä, Hyvinkään asuntomessujen projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks sanoo.

Asuntomessualueelle valmistuu heti messuvuonna päiväkoti, jossa toimii kolmiryhmäinen päiväkoti ja kaksi alkuopetuksen luokkaa. Myöhemmin alue saa oman koulun ja lähikaupan.

- Asuntomessut ovat lähtölaukaus uuden asuinalueen kehittämiselle. Metsäkalteva on Hyvinkään uusi kasvualue. Asuntomessualueen kupeeseen tullaan jatkossa kaavoittamaan mm. kaikki uudet omakotitontit.

Talo tulvillaan huipputeknologiaa

Herralan asuntomessukohde on modernimpi kuin koskaan: neljään tason porrastettu, lähes 400 neliömetrin kokoinen, passiivienergiatasoinen ja ulkopinnoiltaan rapattu KivenHerra on yksi messujen monimuotoisimmista kohteista.

Talon lämmitysjärjestelmähybridi muodostuu maalämmön ja aurinkoenergian yhdistelmästä. Myös talon jäähdytykseen käytettävä kylmäenergia otetaan talteen maalämpökaivosta. Puhtaan ja raikkaan sisäilman takaa huippuunsa optimoitu ja huonekohtaisesti säädeltävä ilmanvaihtojärjestelmä. Koko paketin toimintaa säätele älykäs taloautomaatiojärjestelmä, joka ohjaa mm. lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta, äänentoistoa ja kodin hälytysjärjestelmää.

Eva Wuiten ja Tapio Anttilan suunnittelema

KivenHerran rakentamisessa näkyy huippuammattilaisten kädenjälki: sisustuksesta vastaa Tapio Anttila ja pihasuunnittelusta Eva Wuite. Muita pääyhteistyökumppaneita Herralan ohella ovat mm. Tulikivi, Puustelli, Tank Indoor ja Vepsäläinen.

Talon rakentamisessa eletään juuri nyt kiireisimpiä vaiheita, sillä sen pitäisi olla sisätiloiltaan lähes valmis jo toukokuun lopussa, jolloin otetaan kuvia asuntomessujen näytteilleasettajaluetteloon.

Myyntipäällikkö Kimmo Kurjen mukaan Herrala on lähdössä muutaman vuoden tauon jälkeen hyvillä mielin mukaan asuntomessuille.

- Erityisen hienon tulevista messuista tekee se, että saimme yhteistyökumppaniksemme Saharisten kaltaisen, kokeneen rakentajaperheen. Heidän tuleva talonsa on moderni, näyttävä ja ekologinen, ja se edustaa Herralan brändiä parhaimmillaan.