Oma koti11.10.2011

Herrala Taloissa ekologisuus ja energiatehokkuus ovat kaiken A ja O

Herrala taloissa energiatehokkuus ja tiiveys ovat huippuluokkaa.

Herrala taloissa energiatehokkuus ja tiiveys ovat huippuluokkaa.

Herrala Talojen tarkkaan harkituista ja huolella suunnitelluista talopaketeista muodostuu rakentajalle ekologinen ja energiatehokas koti.

- Matalaenergia- ja passiivirakentaminen ovat tätä päivää. Herrala Taloilla matalaenergiataloja on rakennettu jo jonkin aikaa ja passiivitalojakin viimeiset pari vuotta, myyntipäällikkö Kimmo Kurki kertoo.

Kurjen mukaan kuluttajien energia- ja ekotietoisuus on nykyisin varsin hyvällä tasolla. Se näkyy jo talon suunnitteluvaiheessa.

- Yleensä keskustelemme asiakkaidemme kanssa esimerkiksi heidän valitsemastaan lämmitysjärjestelmästä. Talokokojen kasvaessa moni on päätynyt ympäristöystävälliseen maalämpöön ja osa on ottanut lisälämmönlähteeksi aurinkopaneelit. Herrala Talojen puolesta minkä tahansa lämmitysjärjestelmän valinta on mahdollista, Kurki vakuuttaa.

Passiivitalojen kysyntä kasvussa

Kimmo Kurjen mukaan Herrala Talojen passiivitaloilla on ollut tasaisesti kysyntää. Erittäin vähän energiaa kuluttavan passiivitalon seinärakenteessa on noin puolet enemmän eristettä tavalliseen omakotitaloon verrattuna. Kurki pitää tärkeänä, että valveutuneet asiakkaat voivat valita kodikseen myös erittäin vähän energiaa kuluttavan passiivitalon.

- Talon energiankulutus, lämmitys- ja jäähdytystarve on määritettävä tapauskohtaisesti, joten suunnittelun on oltava kokonaisvaltaisesti energiatehokkuutta tukevaa jo luonnosvaiheesta lähtien. Talon tiiveys on äärimmäisen tärkeää, sillä loppujen lopuksi taloa voidaan kutsua passiivitaloksi vasta vaipan tiiveysmittausten ja energiakulutuksen seurannan jälkeen.

Ekologinen puukuitueriste

Viime kesästä lähtien Herrala Talojen eristeeksi on voinut valita vaihtoehtoisesti joko perinteisen villoituksen tai ekologisen Ekovilla-puukuitueristeen. Puhallettavan eristeen ansiosta ylä- ja alapohjan sekä ulkoseinien lämmöneristys on nopeaa. Lopputuloksena on kerralla lämmin, tiivis, hengittävä ja turvallinen koti.

Ekovilla-eriste valmistetaan luontoa säästäen puukuidusta. Se sitoo puukuiduissa olevan hiilen koko käyttöiäkseen itseensä, pienentäen asumisen energiankulutusta. Saumaton ja tiivis Ekovilla-eristys pienentää tehokkaasti lämmityskuluja ja sen myötä myös asumisen hiilijalanjälkeä.