Oma koti11.06.2012

Herrala Taloilta uusittu vapaa-ajan mallisto

Herralan Vapaaherra

Herrala Talojen uusi ja uniikki vapaa-ajan mallisto henkii avaruutta ja valoisuutta. Modernit ja muuntautumiskykyiset vapaa-ajan asunnot soveltuvat niin järven rannalle kuin rinteiden kupeeseen.

Herrala Talojen myyntipäällikkö Kimmo Kurki kertoo uusitun vapaa-ajan malliston sisältävän kaikilla herkuilla varusteltuja kakkoskoteja.

- Ihmiset haluavat asua mökillä yhtä mukavasti kuin kotonaan. Vapaa-ajan asunnot eroavat normaalista omakotiasumisesta lähinnä tavallista suuremmilla terasseilla ja astetta pienemmillä makuutiloilla. Pääpaino on avarissa yhteisissä tiloissa, valoisuutta tuovissa suurissa ikkunoissa ja tilojen muuntautumiskyvyssä.

Kurjen mukaan uusitun vapaa-ajan malliston talokoot lähtevät noin 80 neliömetristä ylöspäin. Ajattoman tyylikkäät ja modernit vapaa-ajan kodit soveltuvat yhtä hyvin maaseudun rauhaan, järven rannalle kuin vapaa-ajan keskustenkin viereen. Esimerkiksi Jämsän Himokselle, Kuopion Tahkovuorelle ja tuossa muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle Vierumäelle on rakennettu viime vuosina runsaasti ympärivuotiseen asumiseen soveltuvia kakkoskoteja.

- Mallistomme on suunniteltu siten, että vapaa-ajan kodit toimivat missä tahansa ympäristössä ja millaisella tontilla tahansa. Rakennusta voidaan suunnittelijan pöydällä muokata esimerkiksi ilmansuuntien mukaisesti siten, että aamuaurinko paistaa varmasti etukuistille, Kurki lupaa ja vakuuttaa, että jos mallistosta ei löydy mieluisaa vapaa-ajan asuntoa, sellainen voidaan suunnitella vaikkapa omien toiveiden pohjalta.

Suurementti tai pre cut -ratkaisu

Rakentaja voi valita haluamansa Herrala Talojen vapaa-ajan mallistotalon joko suurelementti tai pre cut –toimituksena. Valinnanvaihtoehtoja on myös eristeissä, joiksi voi valita joko normaalin villan tai ekologisen Ekovilla - puukuitueristeen. Puhallettavan Ekovilla-eristeen ansiosta seinästä tulee ns. hengittävä rakenne, joka on suosittua etenkin vapaa-ajan rakentamisessa. Lopputuloksena on kerralla lämmin ja ekologinen kakkoskoti.

Ekologisuus näkyy myös muunneltavuutena, sillä Herrala Taloihin ja vapaa-ajan asuntoihin sopivat myös kaikki lämmitysjärjestelmät perinteisestä suorasähköstä aina aurinkokennoihin ja hybrideihin asti.

Lisätietoja modernista vapaa-ajan asumisesta saa Herrala Talojen nettisivuilta. Tutustu samalla vapaa-ajan malliston ylivoimaisesti suosituimpaan talomalliin, Vapaaherraan!