Oma koti10.12.2013

Herrala rantautuu merellisen Kalajoen särkille loma-asuntomessuille

Särkänherra rakentuu kauniseen ympäristöön Kalajoen hiekkasärkille

Särkänherra rakentuu kauniseen ympäristöön Kalajoen hiekkasärkille

Loma-asuntomessut järjestetään ensi kesänä Kalajoen merellisessä ympäristössä hiekkäsärkillä, idyllisellä Aurinkohiekkojen alueella.

Herrala osallistuu loma-asuntomessuille tulevana kesänä ensimmäistä kertaa tyylikkäällä vapaa-ajan talollaan Särkänherralla, joka sopii ympärivuotiseen asumiseen. Messut alkavat heti juhannuksen jälkeen 23.6. ja kestävät parin viikon ajan 6.7. saakka Messujen teemana on terveellinen loma-asuminen.

Särkänherran rakentaminen aloitettiin loppukesästä ja rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia, mitä lähemmäs ensi kesän messuja päästään. Herrala sai Särkänherraan tulevat elementit toimitettua syksyn aikana ja nyt joulukuuta elettäessä talossa on edetty jo sisustusvaiheeseen.

Avara kokonaisuus

Herralan Särkänherra on avara yksikerroksinen vapaa-ajan asunto, jonka kokonaisala on 195,5 m². Tästä huoneistoalaa on 113,5 m².

- Särkänherran suunnittelun pohjana ovat olleet rakentajien toiveet valoisasta kolmen makuuhuoneen kokonaisuudesta, jossa saunatilat sijoitetaan erilliseen tilaan rannalle. Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtenäistä, korkeampaa tilaa, jotta vapaa-ajan asunnosta saataisiin mahdollisimman avara ja valoisa, kertoo Herralan suunnittelupäällikkö Keijo Sireni.

Särkänherra haluttiin veden äärelle

Talon sisä- ja oleskelutilat avautuvat suoraan lammen suuntaan. Asunnossa on iso katettu terassi, johon pääsee kulkemaan myös päämakuuhuoneen kautta. Talo on rinnetontilla, joka laskeutuu kadulta rantaan päin noin kolme metriä. Pihassa onkin paljon ulkoportaita, jotka yhdistävät rakennukset ja rannan toisiinsa, sillä rakentajat toivoivat hyvää kulkuyhteyttä lammenrannalla olevalle laiturille. Erillisessä rakennuksessa sijaitsevassa rantasaunassa on puulämmitteinen kiuas, pesuhuone kahdella suihkulla sekä tilava pukuhuone.

- Saunassa päädyttiin ratkaisuun, jossa kiuas lämmitetään pukuhuoneen puolelta. Tämän ansioista saunan laudepituutta saatiin kasvatettua ja pukuhuoneeseen luotua takkahuoneen kaltaista tunnelmaa, valottaa Sireni rantasaunan suunnittelun lähtökohtia.

Loma-asuntomessujen alue sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä Kalajoen hiekkasärkillä. Alue rakentuu dyynien rinteille, jossa puhdas merellinen tunnelma on vahvasti läsnä. Kalajoen hiekkasärkät on erinomainen valinta loma-asuntomessujen pitopaikaksi, sillä Kalajoki valittiin viime kesän päätteeksi parhaaksi mökkikunnaksi.