Konserni15.04.2010

Vauhtia opiskelijavoimin

Metropolia Motorsportin tiimiä ja edellisen vuoden auto

Metropolia Motorsportin tiimiä ja edellisen vuoden auto.

Metropolia Motorsport Formula Engineering Team perustettiin vuonna 2000, silloisen Stadian, opiskelijaprojektiksi. Ensimmäinen auto valmistui 2002 ja siitä lähtien tiimi on vuosittain suunnitellut ja valmistunut uuden auton.

Nykyään tiimi kantaa uuden koulun mukaan nimeä Metropolia Motorsport. Koko olemassaolonsa ajan tiimi on ollut yksi 2000-luvun menestyksekkäimmistä Eurooppalaisista Formula SAE -tiimeistä. Yhteensä yli 80 insinööriä on valmistunut tiimistä viimeisen 10 vuoden aikana ja löytänyt paikkansa työelämässä.

Metropolian tiimi koostuu pääsääntöisesti 2., 3. ja 4. vuosikurssin tekniikan opiskelijoista. Vuosittain otetaan mukaan 4-8 uutta opiskelijaa valmistuvien tilalle. Ryhmä on tiivis, osaaminen laajaa ja motivaatio korkealla. Toiminnan tavoite on valmentaa opiskelijoita mahdollisimman monipuolisesti ja konkreettisesti työelämään. Pitkäaikainen kokemus vastuun kantamisesta takaa projektista valmistuville insinööreille parhaat mahdolliset lähtöasetelmat työelämään siirryttäessä. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana 20 henkeä, joista jokainen on erikoistunut eri osa-alueille omien taitojensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Erikoisosaajia tiimistä löytyy aina koneistuksesta markkinointiin.

Auton suunnittelu aloitetaan aina nollasta ja joka vuosi harpataan askel eteenpäin, inspiraatiota etsitään edellisten vuosien autoista. Avain menestykseen on yhdistää vuosien varrella opitut ja hyväksi havaitut ratkaisut uusimpiin innovaatioihin.

Tiimi toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa yrityselämän kanssa. Itsenäisenä yhdistyksenä se hankkii projektiin tarvittavat varat yhteistyökumppaneiden kautta. Yhteistyökumppanit ovatkin toiminnalle elinehto. Monien muiden rinnalla myös Koskisen Oy on halunnut kantaa kortensa kekoon suomalaisen koulutuksen tukijana. Sponsorina tiimille annetut messuseinät auttavat tiimiä säästämään tulevissa messukuluissa. Säästö mahdollistaa aikaisempaa laajemman näkyvyyden hankkimisen ja ahkeramman esilläolon.