Konserni17.01.2011

Takuu turvaa vaneriteollisuuden asiakkaita

Anna-Maaret Roppola, Koskisen levyteollisuuden laatupäälikkö.

Anna-Maaret Roppola, Koskisen levyteollisuuden laatupäälikkö

Koskisen vaneriteollisuuden asiakkaiden on helppo nukkua yönsä hyvin. Kaupallinen takuusopimus turvaa ostetun tuotteen loppuasiakkaan vaatimusten mukaisesti 2-5 vuoden päähän asti.

- Takuun myöntäminen tarkoittaa sitä, että mikäli asiakas reklamoi tuotteesta, on Koskisella velvollisuus todistaa, että tuote on valmistettu oikein. Tällöin tuotannonohjausjärjestelmästä eli ERP:stä kaivetaan esiin kaikki tarpeellinen informaatio tuote-erän valmistuksesta, Koskisen levyteollisuuden laatupäällikkö Anna-Maaret Roppola kertoo.

10 vuoden historia

Yksittäisen tuotteen valmistukseen liittyvät tiedot löytyvät tietokannasta vähintään 10 vuotta taaksepäin. Anna-Maaret Roppolan mukaan lopputuotteen mahdollisessa asiakaspalautteessa pystytään selvittämään, liittyykö yksittäisen tuote-erän valmistukseen, kuljetukseen ja varastointiin jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Toistaiseksi takuita on myönnetty tuotteista riippuen rakennus- ja kuljetusvälineteollisuuden asiakkaille erikseen sovittaessa.

- Meidän kannaltamme takuuseen liittyvä lisäarvo tulee tuotteen miettimisestä loppukäyttäjän eli tyypillisesti asiakkaamme asiakkaan näkökulmasta. Sen avulla pääsemme entistäkin syvemmälle tuotteidemme loppukäyttökohteisiin ja niiden vaatimuksiin. Tuotteelle myönnettävä takuu on toki myös yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistämme.

Ohjeita noudattaen

Anna-Maaret Roppola sanoo rakennusteollisuudessa ja kuljetusvälineteollisuudessa käytettävien vanereiden olevan Koskisen kannalta riskialtteimpia tuotteita.

- Esimerkiksi rakennusteollisuuteen valmistettavat levyt, joissa tuotteilta haetaan lujuutta, on tärkeä myös kuljettaa ja varastoida täsmälleen annettujen ohjeiden mukaisesti. Useimmiten asiakaspalautteet johtuvat asioista, jotka ovat tapahtuneet sen jälkeen kun tuote lähtee tehtaalta. Niihin emme pysty vaikuttamaan muuten kuin ohjeistamalla asiakastamme mahdollisimman hyvin.