Konserni15.04.2010

Koskisen panostaa Venäjän ja ympärysmaiden myyntiin

Koskisen tarjoaa tuotteita ja palveluita rakentamisen komponentteihin

Koskisen tarjoaa tuotteita ja palveluita rakentamisen komponentteihin

Globaalista talouskriisistä huolimatta Venäjä on yksi varmoista tulevaisuuden kasvumarkkinoista.

Venäjän ja ympärysmaiden markkinoiden potentiaalin hyödyntämiseksi Koskisen on organisoinut uudelleen Venäjän myyntitoimintansa: tytäryhtiö OOO Koskisen edustaa ja jälleenmyy jatkossa kaikkia konsernin tuotteita.

Matti Hyökystä OOO Koskisen pääjohtaja

Matti Hyöky on toiminut viime vuoden lokakuusta alkaen Koskisen Venäjän ja sen naapurivaltioiden myyntitoiminnan vetäjänä. Kuluvan vuoden helmikuussa hänen vastuulleen siirtyi myös Moskovassa ja Pietarissa toimivan tytäryhtiö OOO Koskisen toiminnan johtaminen. OOO Koskisen myyntiorganisaatioon kuuluvat Hyökyn lisäksi Irina Birch ja pääkirjanpitäjänä toimiva Julia Holostjakova.

- Tilanne Venäjän markkinoilla on ollut viime aikoina vaikeaa, sillä lähes kaikkien mekaanisten puunjalustustuotteiden kysyntä on ollut alhaalla. Ns. valmistalojen kysyntä oli viime vuonna täysin pysähdyksissä, mutta nyt pientä elpymistä valtion rahoittamissa kohteissa on jo nähtävissä. Niiden osalta hintataso ei kuitenkaan osu kohdalleen tavoitteidemme kanssa.

Talouskriisi koettelee

Matti Hyökyn mukaan sekä lastulevyä että vanerituotteita on mennyt vakioasiakkaille melkoisen tasaisesti, mutta määrät ovat vielä kaukana hyvien aikojen myynnistä.  

- Talouskriisi on koetellut maata, mutta ruplan vahvistumisesta toivotaan edes hienoista apua tilanteen kohenemiseen.

Venäjän talouden hidas elpyminen on alkanut, mutta maan yleisen levottomuuden ja sisäisten ristiriitojen lisäksi mm. tullilaitos aiheuttaa ylimääräistä työtä ja päänvaivaa.

- Pietarissa toimivista kuudesta tulliterminaalista kolme on lakkautettu ja viranomaiset aikovat sulkea niistä vielä kaksi. On vaikea sanoa ennakkoon, tuoko tämä parannuksia, mutta meidän kannaltamme muutosvaihe teettää tarpeetonta ja ylimääräistä työtä. Toisaalta Venäjän tullilla on jotain yllätyksiä lähes vuosittain. Rehellisten yrittäjien kannalta nämä ajoittaiset puhdistukset ovat jopa hyväksi, sillä ne parantavat kilpailukykyä ns. harmaata taloutta vastaan.

Parempaan päin menossa

Ongelmista huolimatta Matti Hyöky sanoo Koskisella olevan toimiva jälleenmyyjäverkosto, jota on tavoitteena täydentää muutamilla uusilla yhteistyökumppaneilla. Kun tilanne kohenee ja teollisuus, sekä rakentaminen lähtevät uuteen nousuun, on Koskisen organisaatio Venäjällä iskukykyisempi.

- Parempaan päin ollaan menossa, mutta on mahdotonta sanoa, millä aikajänteellä talouden elpyminen täällä tapahtuu. Kysyntä on vilkastunut, mikä on hyvä merkki, mutta hintataso laahaa vielä perässä, Hyöky summaa.