Konserni17.01.2011

Koskisen 2015 - asiakaslähtöinen edelläkävijä

Pekka Päkkilä, Koskisen konsernin toimitusjohtaja.

Pekka Päkkilä, Koskisen konsernin toimitusjohtaja.

Vaikka viime vuodet eivät ole kohdelleet Koskista sen hellemmin kuin muitakaan puunjalostusyhtiötä, uskoo konsernin toimitusjohtaja Pekka Päkkilä vahvasti tulevaisuuteen.

- Koskisen tavoitteena on kasvaa vuoteen 2015 mennessä menestyneemmäksi kuin koskaan yhtiön historiassa. Vuoden vaihteessa päättyneiden YT-neuvotteluiden myötä saimme yhtiön rakenteen ja perustukset terveelle ja vahvalle pohjalle.  Niiden päälle on hyvä aloittaa uuden, kannattavaan kasvuun tähtäävään strategiamme jalkauttaminen, toteaa Pekka Päkkilä.

Asiakas keskiössä

Koskisen vuoden 2015 strategian keskiössä on asiakas, jonka toiveisiin ja tarpeisiin aiotaan paneutua aiempaa voimallisemmin. Halu satsata strategisiin avainasiakkuuksiin ja –ryhmiin sekä niille suunnattuihin palveluihin ja tuotteisiin edellyttää muutoksia myös konserniyhtiöiden sisäisiin toimintatapoihin. Niihin Päkkilällä on ohjeet takataskussaan:

- Muuttuva toimintaympäristö ja markkinat edellyttävät uudistumista. Ketterässä toimintatavassamme ja konsernin sisäisissä synergioissa on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Jatkossa kohdistamme voimavarojamme niihin ydinliiketoiminta-alueisiin, joissa olemme aidosti hyviä, Päkkilä sanoo viitaten mm. puu- ja ammattirakentamiseen, puusepänteollisuuteen, kuljetusvälineteollisuuteen ja erikoistuotteisiin.

Vuosi kerrallaan

Yhtiön uudesta toimintakulttuurista kertoo jo se, että ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa konsernin ensi vuoden budjetti laadittiin myyntikonttoreilta saadun budjetin ja ennusteen perusteella.

- Kun pitää kestävällä tavalla huolta asiakkaista ja omista työntekijöistä, niin toiminta johtaa väistämättä kannattavuuteen ja kasvuun, Päkkilä vakuuttaa.
Vuoteen 2015 ja tavoitteena olevaan 300 miljoonan euron liikevaihtoon on silti vielä matkaa. Pekka Päkkilä vie Koskista askel kerrallaan päättäväisesti kohti tavoitetta ja sanoo kuluvan vuoden olevan koko yhtiölle muutoksen aikaa.

- Omistautumisesta puulle kumpuaa edelleen koko toimintamme ydin. Sen kautta rakennamme asiakkaillemme ja työntekijöillemme entistäkin vahvempaa ja menestyvämpää yhtiötä.