Konserni17.01.2011

KoskiAuts! moninkertaisti vaaratilanneilmoitukset

KoskiAuts!-turvallisuuskampanja

KoskiAuts!-turvallisuuskampanja

Koskisella viime syksynä käynnistetyn KoskiAuts! -kampanjan tavoitteena oli lisätä vaaratilanneilmoituksia ja vähentää sitä kautta työtapaturmien määrää. Kampanjan menestys ylitti villeimmätkin odotukset.

KoskiAuts! –turvallisuuskampanjan vetovastuussa ollut työsuojeluvaltuutettu Jarkko Niemi kertoo kampanja-ajatuksen syntyneen DNV:n viime toukokuisen auditoinnin myötä.

- DNV:n mukaan Koskisella tehtiin aivan liian vähän läheltä piti –ilmoituksia suhteessa tapaturmien määrään. Kymmentä lievää tapaturmaa kohden pitäisi olla vähintään 600 läheltä piti –ilmoitusta. Meillä ilmoitukset olivat vuositasolla lukumääräisesti yhden käden sormilla laskettavissa, Niemi kertoo.

Johto vahvasti mukana

Jo turvallisuuskampanjan suunnitteluvaiheessa yhtiön johto ilmoitti olevansa vahvasti kampanjan takana.

- Päätimme toteuttaa kampanjan koko yhtiössä. Tämä otettiin yhtiön johdon taholta ilolla vastaan ja toimitusjohtaja Pekka Päkkilä lähti kampanjan veturiksi. Valitsimme jokaiseen yksikköön kampanjan vastuuhenkilön ja saimme yhtiön taholta kampanjan kannusteeksi mukavan kokoisen arvontapalkinnon. Lisäksi jokainen ilmoituksen tehnyt sai pikakannusteena oman yksikkönsä yhdyshenkilöltä pullakahviin oikeuttavan lipun.

15. syyskuuta 2010 alkanut kampanja päättyi vuoden vaihteessa. Joko suullisesti tai kirjallisesti annettuja Läheltä piti –ilmoituksia tehtiin kampanjan aikana lähes 180! Vakavia tapaturmia sattui kampanjan aikana vain käsityövaltaisella vaneritehtaalla.

Jokainen ilmoitus on tärkeä

- Jokainen tehty ilmoitus poistaa vaaran paikan ja pienentää tapaturmariskiä. On ollut hienoa huomata, että vaikka kampanja on virallisesti päättynyt, ilmoituksia tulee edelleen, Jarkko Niemi sanoo.

Hän kertoo kampanjan sisältäneen runsaasti aktiivista sisäistä markkinointia ja tiedotusta ja vaatineen merkittävää työpanosta useilta henkilöiltä.

- Vaikka kampanja virallisesti päättyikin, voidaan jo nyt sanoa, että tämä ei jää tähän. Jatkon osalta tarkempi suunnittelu on vielä kesken, mutta KoskiAuts! tulee jatkumaan, Jarkko Niemi vakuuttaa.