Konserni15.04.2010

Edustajamme maailmalla

Koskisen Benelux maiden myyntiedustuston avainasiakaspäällikkö Marcel Doesburg.

Koskisen Benelux-maiden myyntiedustuston avainasiakaspäällikkö Marcel Doesburg.

Minun osaltani kaikki alkoi noin yhdeksän vuotta sitten. Tutustuin yhteisten tuttavien kautta Nicoon ja lyhyen tapaamiseen jälkeen minut rekrytoitiin Koskiselle. Aloitin Nicon kakkosmiehenä ja ajatuksenamme oli laajentaa liiketoimintaamme seuraavina vuosina.

Marcel Doesburg, Hollanti & Belgia

Aloitin työt vanerin myynnillä, mutta kasvun myötä tuotevalikoimamme on laajentunut. Nykyisin hoidan myyntiä Benelux-maihin ja Etelä-Afrikkaan. Tuoterepertuaariini kuuluu mm. sahatavaraakoivutuotteitarakennusteollisuuden komponentteja ja vaneria.

Tuotevalikoimamme on laaja ja se tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Siksi myös asiakaskuntaamme kattava: siihen lukeutuu peräkärryjen valmistajia ja stanssien valmistajia, tukkukauppiaita ja jopa taiteilijoita. Erilaisten asiakkaiden palveleminen tekee työstäni haastavaa ja mielenkiintoista.

Tilanne Benelux-maissa on tällä hetkellä samanlainen kuin muualla Euroopassa. Vuosi 2009 on ollut erittäin huono ja kuluvan vuoden alussa kukaan ei osaa vielä kertoa, miten myynti tulee onnistumaan tänä vuonna. Asiakkaamme ovat vielä hyvin varovaisia ja sen voi nähdä myös tuotteidemme myynnistä.

Etelä-Afrikka on ollut uusin myynti-alueemme viime vuodesta lähtien. Maassa on paljon mahdollisuuksia, mutta maan taloudellinen ilmasto on muuttunut kovasti taloudellisen kriisin vuoksi. Nykyisessä tilanteessa olemassa oleville markkinoille on vaikea saada uusia korkealaatuisia tuotteita. Haasteena on löytää oikeat yhteistyökumppanit, jotka ovat maantieteellisesti parhaalla paikalla ja joilla on sama intohimo ja halu myydä ja toimittaa korkealaatuisia tuotteita koko maahan kuin meillä.

Olemme löytäneet eteläafrikkalaisesta Rawstudiosta innokkaan yhteistyökumppanin vakio- ja erikoisvanereiden myyntiin. Yhteistyömme alkoi asiakassuhteena, sillä toimitimme heille tuotteitamme huonekalujen valmistusta varten. Nykyisin he ylläpitävät varastoa ja jakelevat tuotteitamme valtakunnallisesti.
 
Marcel Doesburg